ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

"Οι Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης δεν είναι Κολωνάκι"

* Θα κλείσουν ακόμη και δρόμους για να δικαιωθούν

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2016 0:15

Της Νατάσας Πολυγένη

Το όνειρό τους, μετατράπηκε σε εφιάλτη. Δύσκολες μέρες περνούν οι ιδιοκτήτων διαμερισμάτων στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, στον οικισμό "Μελίνα Μερκούρη" αφού η αύξηση των τιμών στα διαμερίσματα τους, προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τον πολυπόθητο τίτλο ιδιοκτησίας, έχει γίνει θηλιά στον λαιμό τους. Ήδη η πλειοψηφία των ιδιοκτητών αρνείται να παραλάβει τα παραχωρητήρια με τις αναπροσαρμοσμένες τιμές και ζητούν από την πολιτεία να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, καθώς όπως λένε οι συνθήκες έχουν αλλάξει και πολλοί ιδιοκτήτες είναι είτε άνεργοι, είτε χαμηλόμισθοι που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. "Τα διαμερίσματα των εργατικών κατοικιών, δεν είναι διαμερίσματα στο Κολωνάκι για να κοστολογούνται με τιμές που φτάνουν τα 460 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όταν την ίδια ώρα οι τιμές για τις κατοικίες του Ολυμπιακού Χωριού στην Αθήνα που παραδόθηκαν μόλις το 2004 είναι κατά πολύ χαμηλότερες αφού κυμαίνονται στα 380 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Πώς είναι δυνατόν τα διαμερίσματα της Γιάννουλης που παραδόθηκαν το 1998 να κοστολογούνται τόσο υψηλά? Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα" είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα κ. Βασίλειος Μπεριτζάς στη χθεσινή συνεδρίαση, στην οποία κλήθηκαν και οι βουλευτές του νομού, προκειμένου να ενημερωθούν για το ζήτημα και να συνδράμουν στην προσπάθεια των κατοίκων του οικισμού. Να σημειωθεί κάπου εδώ, πως η τιμή του τετραγωνικού έχει αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με την αρχική τιμή κόστους κατασκευής. Η τιμή χρέωσης των διαμερισμάτων που παραδόθηκαν στους δικαιούχους το 1998, με βάση τιμές εκείνης της περιόδους ήταν 389,78 ευρώ και σήμερα 453,69 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης, του Ποταμιού κ. Κώστας Μπαργιώτας και της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Κατσιαντώνης, ενημερώθηκαν από τα μέλη της επιτροπής για τις εξελίξεις και δεσμεύτηκαν να φέρουν το θέμα στη Βουλή αλλά και να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό κ. Γιώργο Κατρούγκαλο ώστε να εξευρεθεί μία λύση το συντομότερο δυνατόν. Τα μέλη της επιτροπής κατέθεσαν υπόμνημα στους βουλευτές, ενώ τους διεμήνυσαν ότι πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν και κλείσιμο δρόμων για να δικαιωθούν.

Οργή και παράπονο, εξέφρασαν και αρκετά μέλη της επιτροπής αγώνα που μεταξύ άλλων σημείωσαν ότι η πολιτεία τους έχει ξεχάσει, αφού από τότε που παρέδωσε τις κατοικίες ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να επισκεφτεί τον οικισμό και να ενημερωθεί για τα προβλήματα του που είναι ουκ ολίγα.

Στους βουλευτές παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα τους, στο οποίο ζητούν τα διαμερίσματα στον οικισμό "Μελίνα Μερκούρη" να χρεωθούν με την αρχική τιμή των 389 ευρώ ή και ακόμη χαμηλότερα και ο ΟΑΕΔ να τους παραδώσει αναλυτική κατάσταση με το τι χρεώνεται στην τιμή π.χ. οικόπεδο, αποθήκες κ.λ.π.

Ακόμη, ζητούν να εφαρμοστεί ειδική ρύθμιση για τους ανέργους που δεν μπορούν να πληρώσουν τη μηνιαία δόση, παγώνοντας τις οφειλές χωρίς καμία προσαύξηση για όσο διάστημα διαρκεί ή ανεργία, να αφαιρεθεί από την τιμή χρέωσης του κάθε διαμερίσματος το ποσό που αντιστοιχεί στα έργα υποδομής του οικισμού, τα οποία πρέπει να επιβαρυνθούν είτε ο ΟΑΕΔ, είτε ο Δήμος και να αυξηθεί η χρονική διάρκεια που θα μπορεί κάποιος να αποπληρώσει όλο το ποσό με την έκπτωση του 40% από 4 σε 10 έτη.

Οι επόμενες κινήσεις της Επιτροπής Αγώνα περιλαμβάνουν παράσταση στον δήμαρχο η ημερομηνία της οποίας δεν έχει καθοριστεί ακόμη, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στη πλατεία του οικισμού θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των κατοίκων.

Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν πέρα από τους προαναφερόμενους βουλευτές, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μαβίδης που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση και τα μέλη της επιτροπής αγώνα κ. Αντώνιος Παλαμιώτης, Ιωάννης Ντόβας, Βασίλειος Βολιώτης, Νικόλαος Γάλλος, Χρήστος Γιάτσος και Κωνσταντίνος Καλογιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass