ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ξεκινούν περιπολίες στην Τερψιθέα

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2016 0:22

«Πριν τρία χρόνια έπεσα θύμα ληστείας. Είχα όλα τα φώτα αναμμένα, ενώ έλειπα στην κηδεία του πατέρα μου. Νιώθω μεγάλη ανασφάλεια. Παρακαλώ τον Θεό να μπουν στο σπίτι όταν λείπω», είπε με τρεμάμενη φωνή μια νεαρή γυναίκα κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συνέλευσης του Τοπικού Συμβουλίου Τερψιθέας. Στην κοινότητα αναζητούν λύση μετά τη ληστεία σε ζευγάρι αρχές του μήνα. Ο φόβος και η ανησυχία εκφράστηκαν έντονα χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τόσο από τους κατοίκους όσο και από την πλευρά της τοπικής αρχής.

Κάτοικοι και τοπικό συμβούλιο εξέτασαν διάφορες προτάσεις. Άκουσαν την άποψη των εκπροσώπων του Δήμου Λαρισαίων αλλά και τη θέση της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των δραστών. Οι κλοπές δεν επιτρέπουν σε κανέναν κάτοικο να κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Οι περισσότεροι είχαν και από μια προσωπική εμπειρία να μοιραστούν. Τέσσερις φορές έπεσε θύμα ο κ. Κώστας. «Την πρώτη φορά τους κατάλαβα, ήμουν μέσα στο σπίτι. Τη δεύτερη φορά μου πήραν 1000 ευρώ. Φεύγοντας μου πήραν και το αυτοκίνητο. Την τρίτη φορά έφτιαχνα το σπίτι της κόρης μου. Με γερανό έκλεψαν παλέτες με πλακάκια. Την τελευταία φορά τα υπόλοιπα υλικά», είπε τονίζοντας ότι «είναι τρανός ο φόβος όταν μπαίνει ο δράστης μέσα στο σπίτι σου».

Οι προτάσεις που έκανε το τοπικό συμβούλιο και στη συνέχεια συζητήθηκαν από τους κατοίκους ήταν να υπάρξει σε εικοσιτετράωρη βάση περιπολικό της αστυνομίας. Να προχωρήσουν στην τοποθέτηση σεκιούριτι και στη σύσταση ομάδων εθελοντών που θα κάνουν περιπολίες. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων Νικόλαος Καλτσάς ανέφερε το παράδειγμα της Νέας Πολιτείας όπου υπήρξαν και εκεί στο παρελθόν κρούσματα κλοπών. «Αφήσαμε να διαρρεύσει ότι έχει συσταθεί μία ομάδα πενήντα ανθρώπων που κάνουν περιπολίες στην περιοχή. Τα αποτελέσματα ήταν αμέσως ορατά. Οι κλοπές σταμάτησαν». Τελικά, η συνέλευση κατέληξε στη σύσταση επιτροπής που θα έρθει σε επαφή με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης αλλά και στη δημιουργία ομάδων εθελοντών που θα πραγματοποιούν περιπολίες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο εταιρίας φύλαξης που βρέθηκε χθες στην Τερψιθέα για να παρακολουθήσει τη συνέλευση, ανάλογα περιστατικά είχαν και κάτοικοι του χωριού Λυγαριά στον Τύρναβο. «Μόλις ξεκινήσαμε ως εταιρία με τα οχήματά μας περιπολίες κατά τις νυχτερινές ώρες σταμάτησαν και οι κλοπές», δήλωσε.

Τη συνέλευση παρακολούθησε και συμμετείχε σε αυτή ο διοικητής του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί και να ενημερώνουν την αστυνομία όταν δουν κάποια περίεργη κίνηση.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass