ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Απεργιακό «έμφραγμα» στην Ελασσόνα!

* Κάθοδος των τρακτέρ στο κέντρο της πόλης

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 0:38

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

«Όχι στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, όχι στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, όχι στα σχέδια εξαφάνισης της αγροτοκτηνοτροφίας»! Αυτό το μήνυμα έστειλαν χθες από το κέντρο της Ελασσόνας εκατοντάδες άτομα από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, χωρίς πολιτικά «χρώματα», που συμμετείχαν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που έγινε στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας. Χαρακτηριστικό του συλλαλητηρίου ήταν η κάθοδος δεκάδων τρακτέρ από τα γύρω «μπλόκα» στην Ελασσόνα και το συμβολικό κλείσιμο για μισή ώρα των δρόμων (... στον κόμβο του πρώην ΚΤΕΛ), που οδηγούν στις εθνικές οδούς.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη ήταν η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου και των επαγγελματοβιοτεχνών της περιοχής στην κινητοποίηση, αφού το 95% και πλέον των καταστημάτων (εμπορικών και όχι μόνο), περιπτέρων, βιοτεχνιών, φαρμακείων έβαλαν χθες «λουκέτο» διαμαρτυρίας! Η εικόνα της έρημης αγοράς τα έλεγε όλα. Δεν ήταν λίγοι οι υπάλληλοι, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στη χθεσινή απεργία, όπως και οι ιδιοκτήτες ταξί, δεκάδες συνταξιούχοι, εργάτες, οικοδόμοι, επιστήμονες, ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύσσωμοι οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου επισήμανε, μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος Ελασσόνας θα συνεχίσει το αγώνα που δίνει για ένα καλύτερο αύριο. Και θα το πράξει στήνοντας, όπου μπορεί, δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης που έχουν ανάγκη σήμερα οι περισσότεροι. Στα δίκαια αιτήματα όλων των αγωνιζομένων κοινωνικών ομάδων και επαγγελματιών, θα βρισκόμαστε δίπλα σας, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι».

Από την πλευρά των «μπλόκων» των αγροτών της περιοχής (Μικρού Ελευθεροχωρίου – Τσαριτσάνης – Μεσοχωρίου) και αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας μίλησε ο αγρότης Γιάννης Παπαδημητρίου, που αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο του αγροτικού κόσμου, που αναγκάστηκε να βγει στον δρόμο και να διεκδικήσει, ζητώντας, ανάμεσα στα άλλα, να μην περάσει ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος. «Να χτίσουμε μια κοινωνική συμμαχία, απέναντι στην κυβέρνηση. Ασφαλιστικό, φορολογικό, κόστος παραγωγής ήρθαν και προστέθηκαν και αυτά στα ήδη υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα που έχει ο αγροτικός κόσμος. Μόνο όλοι μαζί θα αντιπαλέψουμε αυτή την απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης», επισήμανε με νόημα ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας Γιώργος Μπαμπάλης «κατέθεσε»:

«Συγκροτούμε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης εκφράζοντας την αντίθεσή μας απέναντι σε όλα αυτά που αποφασίζουν ερήμην μας, απέναντι σε όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον και των παρόντων και των επόμενων γενεών. Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη: Ασφαλιστικό βιώσιμο χωρίς περικοπές, δουλειές και σύνταξη, για όλες τις γενιές και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους! Ο αγώνας που δίνουμε είναι μακρύς και μεγάλος. Γι’ αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων και η συστράτευση σ’ αυτόν τον κοινό αγώνα είναι προαπαιτούμενα, ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις βάρβαρες, αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές που επιβάλλουν δανειστές και αγορές».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημ. Οικονόμου επισήμανε: «Διεκδικούμε ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, δίκαιο και ανταποδοτικό που δεν θα εξοντώνει την ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Ένα ασφαλιστικό σύστημα που να στηρίζεται σε μια οικονομία που θα ανθεί και θα αναπτύσσεται. Λέμε όχι σε άλλα λουκέτα και σε ανεργία.

Οι άνθρωποι είναι πέρα και πάνω από αριθμούς. Ζητούμε την αξιοπρέπειά μας, ζητούμε την επιβίωσή μας, ζητούμε πίσω τη ζωή μας».

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας Μαρία Παπαμαργαρίτη υπογράμμισε: «Οι προτάσεις της Κυβέρνησης είναι σαφές ότι δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Οφείλουμε να σταθούμε ανάχωμα στην υπεράσπιση του σχολείου και της ζωής που αξίζει να έχουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική. Για μας, για τα παιδιά μας, για το αύριο!».

Πριν το συλλαλητήριο, προηγήθηκε προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία απέναντι από τα ΕΛΤΑ και πορεία του ΠΑΜΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass