ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ύστατο χαίρε στον Γιώργο Δάρτζαλη

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2016 5:45

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου δεκάδες, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πολίτες της Λάρισας στον Γιώργο Δάρτζαλη. Έναν δικηγόρο που με τη μαχητικότητά του σε θέματα που αφορούσαν στη Λάρισα, αλλά και τις γενικότερες απόψεις του για την προσφορά στον τόπο κατάφερε να αφήσει το στίγμα του σε πολλούς τομείς.

Για τη ζωή και το έργο του, μίλησαν μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημ. Κατσαρός, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΛ κ. Ι. Θεούλης και ο πολιτικός μηχανικός και συμμαθητής του Γιώργου Δάρτζαλη από το σχολείο κ. Παυλίδης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα εξής: «Άνθρωπος αρχών και ιδεών τις οποίες υποστήριζε με παρρησία, πάθος και έναντι παντός τιμήματος. Δεν δίσταζε να συγκρουσθεί με οιονδήποτε όσο ισχυρός και αν ήταν. Λάτρης της γνώσης, διάβαζε πολλά βιβλία και απέκτησε ευρεία εγκυκλοπαιδική μόρφωση. Έγραφε συχνά και δημοσίευε στον τοπικό τύπο, διάφορα πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, τοπικά θέματα και μέσω από αυτά τα δημοσιεύματα κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην τοπική κοινωνία. Όλοι, και αυτοί που διαφωνούσαν μαζί του, που πράγματι υπήρχαν και φορές που δεν ήταν λίγοι, αναγνώριζαν ότι, αν μη τι άλλο, ήταν ένας πολίτης με άποψη. Μέχρι τέλους είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Στα χρόνια της κρίσης είχε πολύ συγκεκριμένη θέση απέναντι στο υπαρκτό μείζον πολιτικό πρόβλημα της χώρας, την οποία διατύπωνε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

... Ένας τέτοιος ιδιαίτερος άνθρωπος ήταν φυσικό να έχει φανατικούς φίλους, αλλά και αυτούς που διαφωνούσαν μαζί του. Δεν του έλειπε βέβαια ούτε το χαμόγελο, ούτε το χιούμορ και οι φίλοι του απολάμβαναν τη συντροφιά του. Επίσης ευτύχησε να κάνει τη δική του οικογένεια την οποία αποτελούν η σύζυγός του Μαριέττα και οι αγαπημένες κόρες του Σοφία και Αγγελική. Δυστυχώς ο Γιώργος φεύγει σήμερα και ο πόνος γι’ αυτούς, αλλά και τους συγγενείς του είναι ιδιαίτερα βαρύς. Με τη μικρή ελπίδα, ότι αυτά τα λόγια που απηχούν τη βαθιά μας θλίψη και στενοχώρια, θα αποτελέσουν έστω και φευγαλέα παρηγοριά για τους οικείους του, εκφράζουμε τα πραγματικά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια και παρακαλούμε τον Θεό να αναπαύσει την ψυχή του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass