ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πορείες αλληλεγγύης στους Τούρκους κρατούμενους των φυλακών

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2015 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:31

Με δύο συγκεντρώσεις- πορείες αλληλεγγύης, που έγιναν χθες το απόγευμα στη Λάρισα εκδηλώθηκε συμπαράσταση από μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Τούρκους Αγωνιστές, στους δεκατρείς κρατούμενους των ελληνικών φυλακών, υπηκόων Τουρκίας, μεταξύ των οποίων και έξι των φυλακών Λάρισας.

Η πρώτη έγινε νωρίς το απόγευμα από την πλατεία Εβραίων Μαρτύρων προς τις φυλακές και η δεύτερη ήταν συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας.

Σε ανακοίνωση των διαμαρτυρόμενων αναφέρονται και τα εξής: Οι αγωνιστές αυτοί, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), έχουν φυλακιστεί για πολλά χρόνια από το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, σε φυλακές σαν αυτή του Ντιγιαρμπακίρ λόγω της πλούσιας αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης έχουν βασανιστεί και συμμετάσχει σε απεργίες πείνας, πολλοί απ΄ αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Κατηγορούνται ότι είναι μέλη του TKP/ML (ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό) το οποίο, όπως και όλες οι αριστερές επαναστατικές οργανώσεις στην Τουρκία, είναι «παράνομο».

Όπως και στις άλλες χώρες, έτσι και στη χώρα μας, οι 4 αγωνιστές που συνελήφθησαν δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά για την ίδια την αγωνιστική/επαναστατική τους δράση, τα πολιτικά τους φρονήματα και για τους αγώνες τους τόσο στην Τουρκία όσο και στις ευρωπαϊκές χώρες όπου πλέον ζουν και εργάζονται. Ουσιαστικά διώκονται για τις απόψεις και τη δημοκρατική τους δράση.

Η ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης, που διεκδικεί για τον εαυτό της το «πρώτη φορά αριστερά», με αυτή την πολιτική και η υλοποίηση της καταστολής απέναντι στους Τούρκους αγωνιστές στη χώρα μας, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τους αγώνες της αριστεράς. Συγκαλύπτει στην ουσία το πραγματικό πρόσωπο του τουρκικού κράτους και τους πραγματικούς τρομοκράτες των λαών, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό…».

Ε. Ρ.

 

ΦΩΤ.: Το πανό που άπλωσαν έξω από τις φυλακές Λάρισας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass