ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ, ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΕΜΠΩΝ

Οι σιδηροδρομικοί συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2016 0:57

Με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ζήτησαν και είχαν συνάντηση τα σιδηροδρομικά Σωματεία της Λάρισας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «Ο Άγιος Φίλιππος», το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας και ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Λάρισας.

Η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου Θεσσαλίας ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Φίλιππος», πως το συγκεκριμένο έργο πέρα από τα ζητήματα ασφάλειας θα συμβάλει: Στη μείωση του χρόνου διαδρομής, στην αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στον περιορισμό της περιβαλλοντικής όχλησης και σε οικονομικότερες μετακινήσεις.

Οι σιδηροδρομικοί όπως ανακοίνωσαν «ζήτησαν από τον περιφερειάρχη να ενημερωθούν για όσα συμβαίνουν στο θεσσαλικό Σιδηρόδρομο, δεδομένου ότι οι Διοικήσεις του ΟΣΕ και των Ομίλων του, σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση κ.λπ., εμπλέκουν και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις χρηματοδοτήσεις των έργων από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ».

Ο κ. Αγοραστός σύμφωνα με τους ίδιους ανέφερε ότι γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που μετακινούνται με τον σιδηρόδρομο στη γραμμή Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα, το οποίο πολλές φορές έθεσε υπόψη των διοικήσεων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Επίσης τόνισε το έργο αναβάθμισης με ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα – Βόλος εκτελείται σε δύο φάσεις. Εντάχθηκε ως γνωστόν στις 19.06.2012 στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Είναι αρμοδιότητας του ΟΣΕ και η Α’ Φάση αφορά στην αναβάθμιση της υφιστάμενης γραμμής και τα κτίρια των σταθμών. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και το έργο θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Επίσης τονίστηκε ότι τους ανέφερε πως η Β’ Φάση του έργου θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και αφορά την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης και άλλων εργασιών κατά μήκος της γραμμής. Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου είναι έτοιμα και πιστεύω πως δημοπρατηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016 με χρόνο ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του 2019. Στο τέλος του 2019 θα ολοκληρωθεί και το έργο της γραμμής Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα.

Η επιδιωκόμενη αναβάθμιση της σύνδεσης σε επίπεδο προαστιακού σιδηρόδρομου με υψηλές ταχύτητες στη γραμμή Λάρισας – Βόλου θα συμβάλει στην ισχυροποίηση του δίπου και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και δημιουργία αστικού πόλου με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πόλεις. Η δε γραμμή Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα θα αλλάξει τα δεδομένα ανάπτυξης σε Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα κατέληξε ο κ. Αγοραστός βάση των όσων ανακοίνωσαν. Τέλος στο αίτημά τους για βοήθεια στην προώθηση λύσης λειτουργίας για το τρενάκι των Τεμπών που συζητάνε με τον δήμαρχο Τεμπών και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας υπογράμμισαν πως τους είπε ότι είναι σύμφωνος να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις. Οι σιδηροδρομικοί ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass