Η βασίλισσα Ελισάβετ έπασχε από καρκίνο των οστών

*Αποκάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2024 7:25

ΛΟΝΔΙΝΟ
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για την αιτία θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, ισχυριζόμενος πως έπασχε από μια μορφή καρκίνου των οστών.

Στο πλαίσιο των επερχόμενων απομνημονευμάτων του, «Unleashed», ο Mπόρις Τζόνσον θυμήθηκε την τελευταία του συνάντηση με τη μονάρχη, δηλώνοντας ότι γνώριζε την κατάστασή της για πάνω από ένα χρόνο.
«Ήξερα εδώ και ένα χρόνο ή περισσότερο ότι είχε μια μορφή καρκίνου των οστών και οι γιατροί της ανησυχούσαν ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να εισέλθει σε απότομη πτώση» έγραψε.
«Φαινόταν χλωμή και πιο σκυφτή και είχε σκούρους μώλωπες στα χέρια και τους καρπούς, πιθανώς από ενέσεις», κάτι που παρατήρησαν πολλοί κατά την τελευταία της συνάντηση με την τότε πρωθυπουργό Λιζ Τρας, μία ημέρα πριν από τον θάνατό της.
Ωστόσο, παρά την κατάστασή της, ο Μπόρις Τζόνσον θυμήθηκε πόσο οξυδερκές παρέμενε το μυαλό της σε εκείνη την τελευταία συνάντηση.
Υπενθυμίζεται πως η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, στις 3.10 το μεσημέρι. Ο βασιλικός οίκος δεν επιβεβαίωσε ποτέ κάποια διάγνωση για την ασθένεια της εκλιπούσης, ενώ, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου της, ως αιτία καταγράφηκε το «γήρας».
Ωστόσο, ο θάνατος σε προχωρημένη ηλικία οφείλεται συνήθως σε κάποια άλλη πάθηση που επιδεινώνεται με την ηλικία, ίσως επειδή η θεραπεία είναι λιγότερο αποτελεσματική.
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ μία ημέρα πριν από τον θάνατό της, σε συνάντηση με την τότε πρωθυπουργό, Λιζ Τρας. Στο χέρι της διακρίνεται μια τεράστια μελανιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass