«Ποινολόγιο» στη διαγωγή των μαθητών

* Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΓΙΑ ΝΑ «ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ»

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 8:20

ΡΩΜΗ
Η Ιταλία επανέφερε σε ισχύ ένα μέτρο για τους μαθητές με κακή συμπεριφορά, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την επιθετικότητα προς τους εκπαιδευτικούς.

Η πολιτική των «βαθμών για τη συμπεριφορά», παρόμοια με ένα μέτρο που εισήγαγε για πρώτη φορά η φασιστική κυβέρνηση του Μπενίτο Μουσολίνι το 1924, αποτελεί μέρος ενός νομοσχεδίου για την εκπαίδευση που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο την Τετάρτη και δίνει στα σχολεία την εξουσία να αποβάλλουν μαθητές με βάση αποκλειστικά τη συμπεριφορά τους.

ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, που θα βαθμολογούνται με πέντε ή λιγότερο από 10 βαθμούς στη συμπεριφορά, θα αποτυγχάνουν στη σχολική χρονιά και θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να την επαναλάβουν, ακόμη και αν το ακαδημαϊκό τους επίπεδο είναι στο ίδιο επίπεδο.
Μάλιστα, οι μαθητές του Λυκείου που θα συγκεντρώσουν μόνον έξι βαθμούς στη συμπεριφορά θα πρέπει να κάνουν τεστ πολιτικής αγωγής. Οι βαθμοί στη συμπεριφορά θα επηρεάσουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή στις κρίσιμες απολυτήριες εξετάσεις «maturità».

Η ΜΕΛΟΝΙ
Ο Giuseppe Valditara, υπουργός Παιδείας στην ακροδεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε πως «η μεταρρύθμιση των βαθμών για τη συμπεριφορά αποκαθιστά τη σημασία της ατομικής ευθύνης, καθιστά κεντρικό στοιχείο τον σεβασμό των ανθρώπων και των δημόσιων αγαθών και αποκαθιστά την αυθεντικότητα των εκπαιδευτικών».
Όσο για την Μελόνι, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η αλλαγή αυτή θα «επαναφέρει τον σεβασμό» στα σχολεία.
Για πράξεις επιθετικότητας ή βίας κατά του προσωπικού των σχολείων έχουν θεσπιστεί πρόστιμα ύψους 500 έως και 10.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass