ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σε ύψος - ρεκόρ οι πρόσφυγες

*ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1950

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2024 8:41

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Σε ύψος-ρεκόρ, από τη δεκαετία του ’50, έφθασε ο αριθμός των προσφύγων που ζουν στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Μητρώου Αλλοδαπών.
Η εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, που επικαλείται στοιχεία από την απάντηση που έδωσε το Κέντρο Μητρώου Αλλοδαπών σε κοινοβουλευτική ερώτηση της Αριστεράς (Die Linke), σημειώνει πως στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2024 ζούσαν στη Γερμανία περίπου 3,48 εκατομμύρια πρόσφυγες, κατά 60.000 περισσότεροι από ό,τι στο τέλος του 2023 και περισσότεροι από κάθε άλλη φορά μετά τη δεκαετία του ’50.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στα 3,48 εκατομμύρια περιλαμβάνονται όλοι όσοι ζητούν προστασία στη Γερμανία «για ανθρωπιστικούς λόγους», ανεξαρτήτως του καθεστώτος παραμονής τους (αιτούντες άσυλο, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και άτομα σε «καθεστώς ανοχής», π.χ. λόγω αναστολής απέλασης). Εξ αυτών, περίπου 1,18 εκατομμύρια προέρχονται από την Ουκρανία, ενώ ακολουθούν οι πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
Τα στοιχεία του Κεντρικού Μητρώου Αλλοδαπών αναφέρουν ακόμη ότι έως το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους είχαν καταγραφεί 226.882 άτομα τα οποία έπρεπε να εγκαταλείψουν τη χώρα, αριθμός μικρότερος κατά 15.760 σε σχέση με το 2023. Το 80% αυτών των ανθρώπων βρίσκονται σε «καθεστώς ανοχής» και δεν απελαύνονται, λόγω της κατάστασης στη χώρα τους.
Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα που απασχολεί πολύ τον δημόσιο διάλογο, ειδικά λόγω της ανόδου της Ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία στις δημοσκοπήσεις και τις εκλογικές επιτυχίες της, συζήτηση που έχει γίνει όλο και πιο έντονη και προκαλεί πολιτικές συγκρούσεις το τελευταίο διάστημα. Η Γερμανία έχει υπάρξει χώρα υποδοχής μεταναστών, κυρίως στα μέσα του 20ού αιώνα, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια και με την έκρηξη του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, οι τάσεις στη γερμανική κοινωνία έχουν αναστραφεί, ενώ καταγράφονται ρατσιστικές επιθέσεις και κινητοποιήσεις εναντίον μεταναστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass