ΓΑΛΛΙΑ

Πάνω από 40 κιλά κοκαΐνης σε ράφια σούπερ μάρκετ

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΦΟΡΤΙΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2024 7:40

ΠΑΡΙΣΙ
Δεκάδες κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε παραδόσεις μπανάνας σε τέσσερα καταστήματα γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Η αστυνομία δεν είναι σίγουρη ποιος ήταν ο αρχικός παραλήπτης.

Το προσωπικό των υποκαταστημάτων Grand Frais στην περιοχή Bourgogne-Franche-Comté, στην ανατολική Γαλλία, ανακάλυψε 40 έως 50 κιλά ναρκωτικών κρυμμένα κάτω από παλέτες με μπανάνες και αγωνιούσε να διαβεβαιώσει τους πελάτες ότι η κοκαΐνη δεν είχε έρθει σε επαφή με τα φρούτα.
Τώρα οι ντετέκτιβ προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο για το πώς τα ναρκωτικά, που πιστεύεται ότι προέρχονται από την Κολομβία, βρέθηκαν στις παλέτες και -το σημαντικότερο- για ποιον προορίζονταν.
Ο Olivier Caracotch, εισαγγελέας της Dijon, στη Βουργουνδία, δήλωσε ότι 10 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν στην παράδοση φρούτων στο κατάστημα Grand Frais στην Beaune. Μεταξύ 10 και 12 κιλών βρέθηκαν σε παρόμοιες παραδόσεις σε τρία άλλα καταστήματα.
Εκπρόσωπος του Grand Frais δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε στενά με την αστυνομία για να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή της έρευνας και την ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών μας».
Συνηθίζεται η μεταφορά
κοκαΐνης σε μπανάνες
Οι μπανάνες φαίνεται να είναι το φρούτο της επιλογής των διακινητών ναρκωτικών της Νότιας Αμερικής, μετά την κατάσχεση πολλών φορτίων κοκαΐνης στην Ευρώπη. Το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης προερχόταν από την Κολομβία.
Τον Ιούλιο, σκύλοι-ανιχνευτές βρήκαν 6.000 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 173 εκατομμυρίων λιρών, κρυμμένα σε φορτίο μπανάνας στο Εκουαδόρ που προοριζόταν για τη Γερμανία. Τον Αύγουστο, τελωνειακοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης ανακάλυψαν περίπου 93 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο από το Εκουαδόρ που μετέφερε μπανάνες.
Τον Μάιο, περίπου 250 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε κιβώτια με μπανάνες σε αποθήκη στο Κολμάρ της ανατολικής Γαλλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass