ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η Κριμαία πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία

*ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ «ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ»

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2024 8:31

ΑΓΚΥΡΑ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε χθες την υποστήριξη της Τουρκίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Επίσης, τόνισε ότι η Τουρκία στηρίζει τα δικαιώματα των Τατάρων της Κριμαίας, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, και κάλεσε τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία, την οποία έχει προσαρτήσει από το 2014, στην Ουκρανία.

«Η υποστήριξή μας για την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας είναι ακλόνητη. Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία αποτελεί απαίτηση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην τέταρτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Πλατφόρμας για την Κριμαία.
Τόνισε τη στάση της Τουρκίας για την Κριμαία, υπογραμμίζοντας ότι η επιστροφή της στην Ουκρανία ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή νομικά πρότυπα.
Ο Ερντογάν εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του για περαιτέρω ενέργειες υποστήριξης των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας, λέγοντας: «Πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας κατά την προσεχή περίοδο».
«Ο πόλεμος να τελειώσει με ειρήνη που θα βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας»
Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας Mustafa Abdulcemil Kirimoglu για τον ρόλο τους στη διοργάνωση της συνόδου.
Τόνισε επίσης ότι η Τουρκική Δημοκρατία δεν αναγνώρισε ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας, η οποία, είπε, επιδείνωσε τα δεινά του λαού της περιοχής.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Ερντογάν μετέφερε τις ευρύτερες προσδοκίες της Άγκυρας για την επίλυση της σύγκρουσης, σημειώνοντας: «Η ειλικρινής μας επιθυμία είναι ο πόλεμος να τελειώσει με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη που θα βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass