ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ανακτήθηκαν 268 χαμένες αρχαιότητες

ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ 626

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2024 8:01

ΛΟΝΔΙΝΟ

Την ανάκτηση ακόμα 268 από τα περίπου 1.800 αντικείμενα που είχαν χαθεί ή κλαπεί από τις αποθήκες του, ανακοίνωσε χθες το Βρετανικό Μουσείο, με τον συνολικό αριθμό των ανακτηθεισών αρχαιοτήτων να ανέρχεται πλέον σε 626.

Η απώλεια των αντικειμένων, τα οποία χρονολογούνται από το 1500 π.Χ. έως τον 19ο αιώνα και περιλαμβάνουν κοσμήματα από χρυσό και ημιπολύτιμους λίθους, είχε αποκαλυφθεί το περασμένο έτος, με ορισμένα από αυτά να εντοπίζονται μάλιστα στο eBay.
Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Οσμπορν, έκανε λόγο για «αξιοσημείωτο αποτέλεσμα», τονίζοντας ότι οι έρευνες του προσωπικού οδήγησαν στις τελευταίες ανακτήσεις. «Λίγοι περίμεναν να συμβεί αυτό και ακόμη κι εγώ είχα τις αμφιβολίες μου», δήλωσε.
Πρόσθεσε δε πως «περισσότερα από 600 από τα αντικείμενα έχουν ανακτηθεί και άλλα 100 έχουν ταυτοποιηθεί». Σημειώνεται πως τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.
«Οταν ανακοινώσαμε την οδυνηρή είδηση ότι αντικείμενα είχαν κλαπεί από τη συλλογή μας, ο κόσμος λογικά υπέθεσε ότι αυτό ήταν όλο και ότι ήταν απίθανο να δούμε ποτέ ξανά περισσότερα από μια χούφτα από αυτά. Αυτό συμβαίνει συνήθως με κλοπές όπως αυτή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass