«Mυστηριώδη» πνευμονία που «χτυπάει» τα παιδιά

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2023 7:21

ΠΕΚΙΝΟ
Ανησυχία σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η έξαρση ασθενειών του αναπνευστικού που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στην Κίνα και ειδικότερα η «μυστηριώδης» πνευμονία που «χτυπάει» τα παιδιά, καθώς υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση των νοσημάτων και σε άλλες χώρες και αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης επιδημιών.

Στις ΗΠΑ τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είναι σε στενή επικοινωνία με τους αξιωματούχους υγείας στην Κίνα, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για την επιδημία λοιμωδών νοσημάτων του αναπνευστικού που έχει προκαλέσει συρροές κρουσμάτων πνευμονίας σε παιδιά στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Τα CDC των ΗΠΑ συνεργάζονται με τα αντίστοιχα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην Κίνα για πάνω από 30 χρόνια για μια σειρά ασθενειών που κυκλοφορούν στον παγκόσμιο πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης και της φυματίωσης.
Την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι η Κίνα δεν μοιραζόταν επαρκείς πληροφορίες με τη διεθνή κοινότητα σχετικά με την αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών, οι οποίες είχαν αναφερθεί σε μέσα ενημέρωσης και στο παγκόσμιο σύστημα επιτήρησης κρουσμάτων, κάτι για το οποίο είχε επικριθεί στο παρελθόν και ιδιαίτερα κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας του κορονοϊού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΟΥ
Την Πέμπτη, ο ΠΟΥ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είχε ζητήσει λεπτομερείς επιδημιολογικές και κλινικές πληροφορίες, καθώς και εργαστηριακά αποτελέσματα από τις συρροές κρουσμάτων πνευμονίας, αλλά ενημέρωσε ότι δεν είχε λάβει ακόμη απάντηση.
Οι αναπνευστικές ασθένειες τείνουν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς το κρύο οδηγεί σε αύξηση της εξάπλωσης των ιών και άλλων λοιμώξεων εξαιτίας των χαμηλότερων επιπέδων ανοσίας. Η Κίνα επίσης πρόσφατα ήρε τους περιορισμούς της για την πανδημία, στους οποίους απέδωσε την αύξηση της κυκλοφορίας των μεταδοτικών ασθενειών.
Η αδιαφάνεια από την πλευρά του Πεκίνου ώθησε ορισμένους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου να προβούν σε συγκρίσεις με την πανδημία COVID.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass