ΙΤΑΛΙΑ

Στη φυλακή εκατοντάδες μαφιόζοι της Ντράνγκετα

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΔΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2023 7:54

ΡΩΜΗ

Επί τουλάχιστον μιάμιση ώρα, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μπριγκίντα Καβασίνο, διάβαζε τις ποινές και τα ονόματα των ενόχων, για τους εκατοντάδες που καταδικάστηκαν στη νότια Ιταλία ως μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης Ντράνγκετα αλλά και ως συνεργάτες. Α

πό τους 322 κατηγορούμενους, περίπου 200 καταδικάστηκαν, ενώ τέσσερα κορυφαία μέλη της Ντράνγκετα έλαβαν ποινές φυλάκισης 30 ετών. Ενας από τους πιο γνωστούς κατηγορούμενους της δίκης, ο 70χρονος πρώην βουλευτής Τζιανκάρλο Πιτέλι, κατηγορήθηκε ως οργανωτής της μαφίας και έλαβε ποινή φυλάκισης 11 ετών. Η Ντράνγκετα άρχισε να αναπτύσσεται τις τελευταίες δεκαετίες καθώς οι ιταλικές αρχές είχαν επικεντρωθεί στην εξάλειψη της γνωστής Κόζα Νόστρα της Σικελίας. Σήμερα, εκτιμάται ότι η Ντράνγκετα αποτελείται από περίπου 150 οικογένειες της Καλαβρίας αλλά και συνεργάτες. Οι εγκληματικές δραστηριότητες της Ντράνγκετα αφορούν τη διακίνηση ναρκωτικών, την τοκογλυφία, τους εκβιασμούς και την υπεξαίρεση δημόσιων πόρων. Υπολογίζεται ότι τα έσοδα της μαφιόζικης οργάνωσης ανέρχονται σε πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass