Απειλεί με κλιμάκωση ο Νασράλα

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ - ΕΝΑΣ ΑΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΜΑΧΟ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2023 8:49

ΛΟΝΔΙΝΟ
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε χθες ότι η ισχυρή πολιτοφυλακή του εμπλέκεται σε πρωτοφανείς διασυνοριακές μάχες με το Ισραήλ και απείλησε με κλιμάκωση. Απέφυγε να ανακοινώσει ότι η Χεζμπολάχ συμμετέχει πλήρως στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς αλλά δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι οι μάχες στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ “δεν θα περιοριστούν” στην κλίμακα που έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα.
Η Χεζμπολάχ κλιμακώνει (τις επιθέσεις) μέρα με τη μέρα, αναγκάζοντας το Ισραήλ να διατηρήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, αντί για τη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είπε ο Νασράλα στην ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Μιλώντας για πρώτη φορά από τότε που άρχισε ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς τόνισε ότι η Χεζμπολάχ δεν πτοείται από τις αμερικανικές απειλές και από τις αμερικανικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στην περιοχή. «Από το ξέσπασμα του πολέμου, οι ΗΠΑ απείλησαν να μας βομβαρδίσουν στον Λίβανο από τα στρατιωτικά τους πλοία στη Μεσόγειο. Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο. Αν ξεσπάσει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος, εσείς οι Αμερικανοί θα πληρώσετε με τα πλοία, τα αεροσκάφη και τους στρατιώτες σας», είπε.
«Θυμηθείτε τις ήττες σας στον Λίβανο και το Ιράκ και την ταπεινωτική αποχώρησή σας από το Αφγανιστάν. Αυτοί που σας νίκησαν στον Λίβανο τη δεκαετία του 1980 είναι ακόμα ζωντανοί και τα παιδιά και τα εγγόνια τους είναι έτοιμα να σας αντιμετωπίσουν», ισχυρίστηκε.
Σε συνέχεια των προηγούμενων δηλώσεων στις οποίες έριξε την ευθύνη στις ΗΠΑ για την υποστήριξη του Ισραήλ, ο Νασράλα είπε: «Μόνο εσείς οι Αμερικανοί μπορείτε να τερματίσετε αυτό που συμβαίνει τώρα στη Γάζα, από τότε που το ξεκινήσατε». Σημειώνοντας ότι η ομάδα του δεν εκφοβίζεται και δεν θα αλλάξει πορεία λόγω απειλών, ο Νασράλα είπε: «Ο μόνος παράγοντας που θα επηρεάσει τη θέση μας είναι η εξέλιξη του πολέμου».
«Οι ΗΠΑ πρέπει να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν το τίμημα για τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα, ως εκ τούτου τα κινήματα αντίστασης επιτέθηκαν και θα συνεχίσουν να επιτίθενται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία», δεσμεύτηκε.
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στο Ισραήλ, λέγοντας: «Μην προχωρήσετε άλλο. Πολλοί άμαχοι έχουν ήδη πεθάνει. Σας υπόσχομαι: Ένας πολίτης για έναν πολίτη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass