UNICEF:

Νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά η Γάζα

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΜΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η «ΚΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ»

Δημοσίευση: 01 Νοε 2023 8:10

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
H υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά (Unicef) χαρακτήρισε τη Λωρίδα της Γάζας ως «ένα νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά» προσθέτοντας ότι έχει μετατραπεί σε μια «πραγματική κόλαση για όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, η υπηρεσία επανέλαβε τις εκκλήσεις της για «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», ώστε να μπορέσει να φτάσει βοήθεια στη Γάζα αλλά και να απελευθερωθούν τα απαχθέντα παιδιά από τη Χαμάς. «Οπως και πολλοί άλλοι, έχουμε παρακαλέσει να σταματήσει η δολοφονία των παιδιών», τόνισε η υπηρεσία του ΟΗΕ. «Οταν σταματήσουν οι μάχες, το κόστος για τα παιδιά και τις κοινότητές τους θα επιβαρύνει τις επόμενες γενιές. Πριν από αυτή την τελευταία κλιμάκωση, περισσότερα από 800.000 παιδιά στη Γάζα, δηλαδή τα τρία τέταρτα του συνολικού παιδικού πληθυσμού της, είχε διαπιστωθεί ότι χρειάζονταν ψυχοκοινωνική υποστήριξη», είπε ο εκπρόσωπος της Unicef, Τζέιμς Ελντερ.
Η υπηρεσία τόνισε επίσης ότι οι απειλές που βιώνουν τα παιδιά στη Γάζα δεν είναι μόνο οι βόμβες και οι όλμοι αλλά και η «κρίση νερού». Ο θάνατος από αφυδάτωση αποτελεί μια αυξανόμενη απειλή για τα παιδιά στη Γάζα και ιδιαίτερα για τα βρέφη, σημείωσε η υπηρεσία. Μια εργαζόμενη της Unicef στη Γάζα δήλωσε ότι τα δύο μικρά παιδιά της ζητούν επανειλημμένα νερό, αλλά αυτό βρίσκεται σε έλλειψη. Το αλμυρό νερό «είναι η μόνη επιλογή αυτή τη στιγμή», αναφέρει η υπηρεσία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, 3.542 παιδιά έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ. Ο πληθυσμός του παλαιστινιακού θύλακα είναι εξαιρετικά νέος, με τη Unicef να εκτιμά ότι τα παιδιά αποτελούν περίπου το ήμισυ του πληθυσμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass