«Σκοτώστε όποιον τρομοκράτη βλέπετε!»

* Ο υπ. Αμυνας του Ισραήλ προετοιμάζει τους στρατιώτες για εισβολή στη Γάζα *Η Αίγυπτος ανοίγει τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2023 7:52

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Το Ισραήλ φέρεται να προετοιμάζεται για τη χερσαία επίθεση και ο υπουργός Άμυνας, Ιωάβ Γκαλάντ, επισκέφθηκε στρατιώτες, στέλνοντας σαφή μηνύματα πολέμου.

«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο χωρίς επιλογή. Σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες, τρομοκράτες επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τους γονείς, τα παιδιά, τις γυναίκες και τους φίλους μας. Το κράτος του Ισραήλ θα εξαλείψει την οργάνωση της Χαμάς. Αυτή δεν θα είναι μια εύκολη εκστρατεία, θα είναι δύσκολη. Δεν θα διαρκέσει μία ή δύο μέρες...».
«Το είπαμε την πρώτη μέρα, το πρωί του Σαββάτου, δεν υπάρχει συγχώρεση... Μόνον η καταστροφή της Χαμάς και ό,τι σχετίζεται με τρομοκράτες και όποιον τους έστειλε. Θα χρειαστεί μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες και ένας μήνας για την εξάλειψή τους. Σας ικετεύω, κάθε τρομοκράτη που βλέπετε πυροβολήστε τον και σκοτώστε τον. Αυτή είναι η συμφωνία. Σας εμπιστευόμαστε και βασιζόμαστε σε εσάς. Όσοι βλέπουν τη Γάζα από μακριά θα τη δουν από μέσα», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια, ο Γκαλάντ, ενώ βρισκόταν σε στρατιωτικό κέντρο κοντά στη σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε: «Είμαι υπεύθυνος για το κατεστημένο της άμυνας. Ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακόμη και στα δύσκολα περιστατικά, και είμαι υπεύθυνος για τη νίκη στη μάχη».
«Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», πρόσθεσε.
ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΡΑΦΑ
Η μεθοριακή διάβαση της Ράφα, η μοναδική που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, θα ανοίξει σήμερα  για να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας που βομβαρδίζεται από τον ισραηλινό στρατό.
Το τηλεοπτικό κανάλι AlQahera News, που πρόσκειται στις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες «πηγές», μετέδωσε ότι «η Ράφα θα ανοίξει αύριο». Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το πόση και τι είδους βοήθεια θα επιτραπεί να περάσει στη Γάζα.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι συμφώνησε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι να αφήσουν οι αιγυπτιακές αρχές να περάσουν «έως και 20 φορτηγά». Ο αριθμός αυτός ωστόσο κρίθηκε «παντελώς ανεπαρκής» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Έφτασε στο Ισραήλ το αεροσκάφος που έστειλαν οι ΗΠΑ και περιέχει τεθωρακισμένα οχήματα, τα οποία θα χρησιμοποιούν στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ δημοσίευσαν σχετικό βίντεο στην πλατφόρμα Χ και σημείωσαν ότι τα οχήματα θα παραδοθούν στις δυνάμεις ασφαλείας για να αντικαταστήσουν όσα έχουν υποστεί ζημιές από τις εχθροπραξίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass