Πόλεμος και για το νερό στη Γάζα

Η Χαμάς λέει ότι δεν έχει επιτραπεί ξανά η παροχή του, διαψεύδει το Ισραήλ *ΠΟΥ: Χωρίς άμεση βοήθεια, θα βρεθεί σε 24 ώρες σε «απόλυτη καταστροφή»

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2023 7:08

ΓΑΖΑ

«Το Ισραήλ δεν έχει επαναλάβει την παροχή νερού στη Γάζα», όπως δήλωσε

τη Δευτέρα (16/10) ο Εγιάντ Αλ-Μπόζομ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς. «Οι κάτοικοι πίνουν ανθυγιεινό νερό, με αποτέλεσμα να τίθεται ένα σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα που απειλεί τη ζωή των πολιτών μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς. Πάντως, συνεργάτης Ισραηλινού υπουργού διέψευσε τον ισχυρισμό αυτόν και δήλωσε ότι άρχισε ο ανεφοδιασμός με νερό στην Μπνέι Σάχιλα, κοντά στην πόλη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Γάζας. Για πέμπτη συνεχή μέρα, η Γάζα δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών υγείας, ύδρευσης και αποχέτευσης να βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι πολίτες καταναλώνουν υφάλμυρο νερό από τα πηγάδια που προορίζεται για αρδευτική χρήση, αυξάνοντας τις ανησυχίες για τη μετάδοση ασθενειών.ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ
«Έχουν απομείνει 24 ώρες μέχρι να τελειώσει το νερό, η ηλεκτροδότηση και τα καύσιμα» στη Γάζα και αν δεν φτάσει βοήθεια, οι γιατροί δεν θα έχουν παρά να «ετοιμάζουν πιστοποιητικά θανάτου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμέντ αλ Μαντχάρι, επικεφαλής του τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην περιοχή. Ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια, ιδιαίτερα από τον ΠΟΥ, δεν μπορεί να περάσει από το νότιο πέρασμα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου. Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα και πάνω από 1.400 στο Ισραήλ. Εκατοντάδες από αυτούς είναι άμαχοι και παιδιά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass