ΓΑΛΛΙΑ

Aπαγορεύει διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΕΣ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2023 8:11

ΠΑΡΙΣΙ
Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει όλες τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έδωσε εντολή για την απαγόρευση των «φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων επειδή είναι πιθανό αυτές να προκαλέσουν διατάραξη της δημόσιας τάξης», και προειδοποίησε με συλλήψεις.
Ο Νταρμανέν έστειλε αυτήν την οδηγία σε νομάρχες, τονίζοντας ότι «διοργανωτές και ταραχοποιοί» τέτοιων διαδηλώσεων ενδέχεται να συλληφθούν.
 Η εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας αριθμεί σχεδόν 500.000 ανθρώπους, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Η μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης – υπολογίζεται σε πέντε εκατομμύρια. Ο υπουργός είπε στους νομάρχες ότι τα εβραϊκά σχολεία και οι συναγωγές θα πρέπει να προστατεύονται από ορατή αστυνομική παρουσία. Νωρίτερα δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο ότι 100 αντισημιτικές πράξεις είχαν καταγραφεί από το Σάββατο. Οι περισσότερες απεικόνιζαν σβάστικες, συνθήματα όπως «θάνατο στους Εβραίους», και εκκλήσεις για ιντιφάντα κατά του Ισραήλ.
Η γαλλική αστυνομία φυλά ήδη τα σπίτια κορυφαίων βουλευτών. Στον εβραϊκής καταγωγής πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και βουλευτή Μεγιέρ Χαμπίμπ έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass