ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ «ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ»

Επίσκεψη Ερντογάν στο Αζερμπαϊτζάν

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2023 9:05

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο χθες της αζερο-τουρκικής συμμαχίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν όπου είχε συνάντηση με τον Αζέρο ομόλογό του, Ιλχάμ Αλίγιεφ.
Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι «δύο κράτη, ένα έθνος. Και εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο με τρόπο αποφασιστικό», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ.


Ερντογάν και Αλίγιεφ δήλωσαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη διάνοιξη ενός χερσαίου διαδρόμου που θα συνδέει την Τουρκία με το μεγαλύτερο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν μέσω της Αρμενίας.
«Η διάνοιξη του διαδρόμου του Ζανγκεζούρ είναι αναπόφευκτη. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Αλίγιεφ. Μπακού και Άγκυρα «θα ενισχύσουν τη δύναμή τους στον κόσμο και την περιοχή», συνέχισε ο Αζέρος πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι μαζί με τον Ερντογάν, βρέθηκαν σήμερα στο Μπακού και Τούρκοι υπουργοί όπως, μεταξύ άλλων, και ο νέος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass