ΓΑΛΛΙΑ

Σύρος επιτέθηκε με μαχαίρι σε παιδική χαρά

ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2023 7:00

ΠΑΡΙΣΙ
Αιτών άσυλο που δηλώνει Σύρος επιτέθηκε χθες το πρωί με μαχαίρι στη γαλλική πόλη Ανεσί, τραυματίζοντας έξι  ανθρώπους μεταξύ των οποίων τέσσερα μικρά παιδιά προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για «επίθεση απόλυτης δειλίας» στο Ανεσί.


«Παιδιά και δύο ενήλικες, βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Το έθνος είναι σε κατάσταση σοκ», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ο άνδρας επιτέθηκε σε παιδιά περίπου τριών ετών που βρίσκονταν σε παιδική χαρά στο μεγάλο πάρκο που γειτνιάζει με τη λίμνη του Ανεσί (ανατολική Γαλλία). Δύο παιδιά και ένας ενήλικας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά σύμφωνα με την αστυνομία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ταυτότητας που δήλωσε ο δράστης, γεννήθηκε το 1991, είναι Σύρος, αιτών άσυλο και είναι άγνωστος στις Αρχές, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Αστυνομικός αξιωματούχος, που μίλησε στο Ρόιτερς, είπε πως είχε νόμιμο καθεστώς πρόσφυγα στη Γαλλία. Δεν ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας και τα κίνητρά του δεν είναι σαφή, δήλωσε πηγή της έρευνας στο Ρόιτερς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass