Παραμένει στην Μπαχμούτ ο μισθοφορικός όμιλος Βάγκνερ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2023 7:02

ΜΟΣΧΑ

Ο ρωσικός μισθοφορικός όμιλος Βάγκνερ φάνηκε χθες να εγκαταλείπει τα σχέδια

για αποχώρηση από την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, λέγοντας ότι έλαβε υποσχέσεις για περισσότερα όπλα από τη Μόσχα και αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να συνεχίσει την επίθεσή του την οποία η Ρωσία θεωρεί σκαλοπάτι για άλλες πόλεις στην περιοχή Ντονμπάς. Σε άλλα μέτωπα, ουκρανικά και ρωσικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για εκρήξεις στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία, και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα εντόπισε και κατέστρεψε 22 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στη διάρκεια της νύχτας. Ο επικεφαλής της Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν είχε πει ότι οι μαχητές του, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην πολύμηνη επίθεση στην Μπαχμούτ, θα αποσύρονταν λόγω έλλειψης πυρομαχικών που προκαλούν «ανώφελες» απώλειες ως αποτέλεσμα. Όμως σε ηχητικό μήνυμα που ανήρτησε χθες στο κανάλι του στο Telegram, ο Πριγκόζιν είπε: «Μας υποσχέθηκαν όσα πυρομαχικά και όπλα χρειαζόμαστε ώστε να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις. Μας υποσχέθηκαν πως όλα όσα χρειάζονται ώστε ο εχθρός να εμποδιστεί να μας αποκόψει (από τις προμήθειες) θα αναπτυχθούν». Ρώσοι αξιωματούχοι προσπάθησαν κατ’ επανάληψη να κατευνάσουν τις ανησυχίες πως οι δυνάμεις τους στη γραμμή του μετώπου δεν έχουν λάβει επαρκή εφοδιασμό. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε αναφερόμενος συνολικά στον ρωσικό στρατό, πως «έχει λάβει επαρκή ποσότητα πυρομαχικών» ώστε να επιφέρει αποτελεσματικό πλήγμα στις δυνάμεις του εχθρού.ΕΚΚΕΝΩΣΗ
Στο μεταξύ ο ουκρανικός στρατός δήλωσε χθες πως οι ρωσικές δυνάμεις απομακρύνουν κατοίκους από την πόλη που εξυπηρετεί τον κατεχόμενο από τους Ρώσους πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην ανατολική Ουκρανία. Στην πρωινή ενημέρωση, το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις απομακρύνουν κατόχους ρωσικών διαβατηρίων προς την πόλη λιμάνι Μπερντιάνσκ και την πόλη Πριμόρσκ, αμφότερες στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας.
Στο Μικολάιφ, ο κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ένα κτίριο και έδαφος που ανήκει σε επιχείρηση την οποία δεν κατονόμασε υπέστησαν ζημιές στη διάρκεια της νύχτας όταν η περιοχή του τέθηκε στο στόχαστρο με πέντε πυραύλους κρουζ Kh-22.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass