ΚΥΠΡΟΣ

«Η Πατρίδα μας μίλησε»

Δήλωσε ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης που επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο - Στο δεύτερο γύρο Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης ενώ ηττήθηκε ο Νεοφύτου

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2023 7:06

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
«H ενότητα δεν είναι σύνθημα. Είναι η βάση πάνω στην οποία θεμελιώνεται η δική μας προσπάθειά για μια καλύτερη πατρίδα», δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το αποτέλεσμα του α’ γύρου των προεδρικών

εκλογών στην Κύπρο.
Ο κ. Χριστοδουλίδης θα διεκδικήσει με τον επίσης ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη τη θέση του ΠτΔ την επόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, οπότε και θα αναδειχθεί ο τελικός νικητής των εκλογών.
«Σήμερα η πατρίδα μας, η Κύπρος μίλησε. Μίλησε ξεκάθαρα», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης επισημάνοντας μεταξύ άλλων ότι «αντικρίζω το αποτέλεσμα των εκλογών με απέραντο σεβασμό, με ικανοποίηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, αντιλαμβανόμενος και πανέτοιμος να αναλάβω τη μεγάλη ευθύνη.
Είναι πεποίθησή μου ότι η κοινωνία των πολιτών επιβεβαίωσε περίτρανα ότι επιζητεί συνένωση, επιζητεί ανανέωση, νέα ήθη στην πολιτική, επιζητεί Προοπτική και Ελπίδα για το σύνολο του κυπριακού λαού. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί η κοινωνία αποδέχτηκε το μήνυμά μας και αγκάλιασε την πρότασή μας για να κάνουμε το βήμα στην επόμενη μέρα ενωμένοι, μακριά από αγκυλώσεις και χωρίς τους διαχωρισμούς, τις τακτικές και τις προσεγγίσεις του παρελθόντος».
«Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Σήμερα νίκησε η συλλογικότητα. Σήμερα νίκησε η βούληση της κοινωνίας για συνένωση δυνάμεων που θα αξιοποιήσει τους καλύτερους και θα πάρει την Κύπρο σε μια νέα εποχή, σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου συμπεριληπτικό και με ενσυναίσθηση, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, πιο δίκαιο, με περισσότερη αξιοκρατία και ενίσχυση όλων των δημοκρατικών θεσμών.
Θα πορευτώ την επόμενη μέρα, την επόμενη μέρα, την επόμενη εβδομάδα με το ίδιο πολιτικό ήθος, με σύνεση και συναίνεση, ώστε σε πνεύμα αγωνιστικό αλλά και απόλυτα πολιτισμένο να οδηγηθούμε στο δεύτερο και τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών και να είστε βέβαιοι, να τις κερδίσουμε. Παραμένω πιστός στην απόφασή μου για μία διακυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής με αξιοποίηση των πιο ικανών από όλους τους ιδεολογικούς, πολιτικούς χώρους, τεχνοκράτες αλλά και την κοινωνία των πολιτών. Δεν αποκλείουμε κανέναν και καμία και στόχος μας είναι μια ισχυρή Κύπρος, με κοινωνική συνοχή, ευημερούσα, μια πατρίδα που θα ανασυνταχθεί και θα μπορέσει έτσι να αξιώσει με περισσότερο σθένος και ισχύ την επανένωση και την απαλλαγή από την τουρκική κατοχή.
«ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ»
 «Σήμερα μίλησε ο λαός. Η ετυμηγορία του είναι σαφής και τιμά τόσο εμένα όσο και όσους εργάστηκαν για την υποψηφιότητά μου», δήλωσε ο υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Αναφέροντας ακόμη ότι «η πίστη στη λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας μάς κάνει μια γροθιά και μας κινητοποιεί. Η προσήλωση στο στόχο για μια υγιή, εύρωστη οικονομία και η έγνοια για τους πολίτες υπερβαίνει όλες τις διαφορές μας. Γι’ αυτό και εγώ σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ αυτή τη μάχη να την δώσουμε μαζί για το επιτακτικό σήμερα αλλά και για το αύριο, το οποίο έχω την πεποίθηση πως θα ξημερώσει ελπιδοφόρο για τον τόπο μας και για τον λαό μας».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα συγκεντρωτικά (Παγκύπρια) αποτελέσματα έχουν ως εξής: Εγγεγραμμένοι: 561.273 Ψήφισαν:404.403 (72.05%) Αποχή:156.870 (27.95%). Έγκυρα:397.387 (98.27%) ‘Ακυρα:5.346 (1.32%) Λευκά:1.670 (0.41%). Αναλυτικότερα: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ποσοστό 32.04% - ψήφοι 127.305. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 29.60% - 117.627. ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ 26.11% - 103.755. ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ 6.04% - 24.002. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 2.04% - 8.124. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1.59% - 6.321. ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1.33% - 5.284. ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ 0.60% - 2.393. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 0.22% - 866. ΝΤΕ ΠΕΤΡΟ ΤΣΕΛΕΣΤΙΝΑ 0.14% - 574. ΖΕΡΒΙΔΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ 0.09% - 341. ΧΟΒΡΙΝΑ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΑ 0.08% - 331. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ 0.08% - 299. ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΟΥΚΑΣ 0.04% - 165. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass