ΗΠΑ

Πιέσεις στην Αγκυρα να σταματήσει να βοηθά τον πόλεμο του Πούτιν

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2023 9:20

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προειδοποίησαν τις τελευταίες ημέρες την Τουρκία σχετικά με την εξαγωγή στη Ρωσία χημικών, μικροτσίπ και άλλων προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πολεμική προσπάθεια της Μόσχας στην Ουκρανία, και η Ουάσινγκτον θα μπορούσε ενδεχομένως να προχωρήσει σε κινήσεις για να επιβάλει τις υφιστάμενες απαγορεύσεις, σύμφωνα με έναν ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο Μπράιαν Νέλσον, ο κορυφαίος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που είναι αρμόδιος για τις κυρώσεις, επισκέφθηκε την κυβέρνηση και αξιωματούχους του ιδιωτικού τομέα στην Τουρκία για να τους ζητήσει περισσότερη συνεργασία με στόχο να διακοπεί η ροή τέτοιων αγαθών. Στις συναντήσεις που είχε στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, ο Νέλσον και μια αμερικανική αντιπροσωπεία επικαλέσθηκαν τουρκικές εξαγωγές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Ρωσία οι οποίες προκαλούν ανησυχίες, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε για τις συνομιλίες με τον όρο να μην κατονομασθεί. «Δεν προκαλεί έκπληξη το ότι η Ρωσία επιδιώκει δραστήρια να μοχλεύσει τους ιστορικούς οικονομικούς δεσμούς που έχει στην Τουρκία», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η τουρκική απάντηση». Η Άγκυρα, μέλος του ΝΑΤΟ, αντιτίθεται κατ’ αρχήν στις σαρωτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αλλά υποστηρίζει πως οι κυρώσεις αυτές δεν παρακάμπτονται στην Τουρκία και καλεί τη Δύση να παράσχει οποιαδήποτε απόδειξη περί του αντιθέτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass