ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντερν

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2023 8:14

ΟΥΕΛΛΙΝΓΚΤΟΝ
H πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, δήλωσε ότι παραιτείται από το αξίωμά της και θέλει, επιτέλους, να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της. Η Άρντερν προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της καθώς ανακοίνωνε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.
Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τον λόγο της παραίτησής της. «Ξέρω ότι θα υπάρξει μεγάλη συζήτηση μετά την απόφαση αυτή σχετικά με το ποιος ήταν ο λεγόμενος «πραγματικός λόγος». Μπορώ να σας πω ότι αυτό που μοιράζομαι μαζί σας σήμερα είναι αυτός. Η μόνη ενδιαφέρουσα οπτική γωνία που θα διαπιστώσετε είναι ότι, διανύοντας έξι χρόνια με κάποιες μεγάλες προκλήσεις, είμαι άνθρωπος» είπε.
Οι αντίπαλοι της Άρντερν πήραν προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή της εισήγαγε νέο γύρο περιοριστικών μέτρων, καθώς η χώρα επλήγη από την παραλλαγή Όμικρον.
Η Άρντερν αντιμετώπισε αμείλικτη κριτική από τμήματα της κοινής γνώμης για την εφαρμογή μερικών από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς έναντι του Covid στον κόσμο. Όμως, αρνήθηκε ότι οι συνεχείς επιθέσεις -οι οποίες συνεχίστηκαν πέρυσι καθώς η οικονομία παραπαίει και το κόστος ζωής αυξάνεται- έπαιξαν ρόλο στην απόφασή της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass