ΙΡΑΝ

«Μπλόκο» στα social media

Για να περιορισθούν οι διαδηλώσεις * Tουλάχιστον 31 νεκροί

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2022 12:15

Τουλάχιστον 31 πολίτες έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την έναρξη των διαδηλώσεων για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί.


Οι άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί στη διάρκεια κράτησής της από την Αστυνομία Ηθών στην Τεχεράνη.
Τον νεότερο απολογισμό έδωσε στη δημοσιότητα χθες η ΜΚΟ «Iran Human Rights» (IHR - Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ιράν), με έδρα το Όσλο.
«Ο ιρανικός λαός βγήκε στους δρόμους για να αγωνιστεί για τα θεμελιώδη δικαιώματά του και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του (...) και η κυβέρνηση απαντά σε αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις με σφαίρες», κατήγγειλε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Μαχμούντ Αμίρι-Μόγκανταμ, σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από έξι ημέρες διαδηλώσεων.
Οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν κάλεσαν τη δικαιοσύνη της Ισλαμικής Δημοκρατίας την Πέμπτη να προχωρήσουν σε διώξεις και προσαγωγές «όσων διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες» για τη Μαχσά Αμινί.
Το κύμα οργής στην Τεχεράνη και άλλες πόλεις του Ιράν δεν φαίνεται να κοπάζει, καθώς οι διαδηλωτές την Πέμπτη έβαλαν φωτιές σε αστυνομικά τμήματα και οχήματα, ενώ συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.
«Μπλοκο» στα social media
Την ίδια ώρα, κυκλοφορούν πληροφορίες που αναφέρουν ότι στις περιοχές όπου έχουν ξεσπάσει οι διαδηλώσεις δεν υπάρχει πρόσβαση στα social media -στο WhatsApp και στο Instagram.
Χωρίς να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα, οι διαδηλωτές δυσκολεύονται να δημοσιεύουν βίντεο που δείχνουν τη δράση τους και να επικοινωνούν το μήνυμά τους.
Παράλληλα, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο στη χώρα, ενώ αναφέρονται προβλήματα και στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Το Twitter και το Facebook έχουν ήδη απαγορευθεί στο Ιράν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass