ΙΤΑΛΙΑ

«Κεντρώα» συνεργασία Λέτα-Καλέντα

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2022 12:20

ΡΩΜΗ
Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται η Ιταλία και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ενρίκο Λέτα επισημοποίησε χθες την εκλογική συνεργασία με το κεντρώο κόμμα Azione (Δράση) του Κάρλο Καλέντα.


Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στη γειτονική χώρα συνεχίζει αδιάκοπα μετά την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι σε μία κρίσιμη από πολλές απόψεις περίοδο για την οικονομική και πολιτική πορεία της Ιταλίας, μπροστά στις σύνθετες εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η αναδιάταξη έφερε σήμερα τη σημαντική εξέλιξη της εκλογικής συμπόρευσης των δύο κομμάτων του ευρύτερου κεντρώου χώρου, εν όψει των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

OI ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Βάσει της συμφωνίας, προβλέπεται ότι οι υποψηφιότητες για τις μονοεδρικές περιφέρειες θα καθοριστούν ως εξής: σε ποσοστό 70% οι υποψήφιοι θα ανήκουν στους Δημοκρατικούς και το υπόλοιπο 30% στο Azione. Παράλληλα, η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει πως και σε ό,τι αφορά τον τηλεοπτικό χρόνο των δύο πολιτικών δυνάμεων, θα τηρηθεί η ίδια αναλογία, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εκλογική συμμαχία, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας που περιέχει βασικά στοιχεία, με στόχο να κερδίσουμε την αναμέτρηση με τη δεξιά», τόνισε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα.
«Είναι αδιανόητο η χώρα μας, μετά την κυβέρνηση Ντράγκι, να περάσει σε μια φάση στην οποία πρωθυπουργός μπορεί να αναλάβει η Τζόρτζια Μελόνι», πρόσθεσε ο Λέτα, αναφερόμενος στο υπαρκτό ενδεχόμενο να επικρατήσει η Μελόνι. «Η συμφωνία αυτή με ικανοποιεί και με καλύπτει πλήρως, υπάρχει σημαντική αναφορά στην «ατζέντα Ντράγκι». Θεωρώ ότι το ματς σήμερα ξαναρχίζει, διότι δεν νομίζω ότι οι Ιταλοί επιθυμούν να ακολουθήσουν παθητικά μια πρόταση που τους θέτει στο περιθώριο της Ευρώπης», τόνισε από τη μεριά του ο επικεφαλής του Αzione, Κάρλο Καλέντα. «Είμαστε συμπαγείς και τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί. Έχουμε μπροστά μας ένα ματς και θα το κερδίσουμε», πρόσθεσε. Βάσει των δημοσκοπήσεων, το Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 23% της πρόθεσης ψήφου και το Azione το 6%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass