«Eπεσε» η Μαριούπολη

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΡΩΣΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ AZOVSTAL ΜΕΤΑ ΑΠΟ 83 ΗΜΕΡΕΣ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΜΑΧΩΝ * ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΕΔΑΦΗ *ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΚΟΜΗ Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 12:00

ΚΙΕΒΟ
Αυλαία έπεσε χθες στην πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς η Μαριούπολη «έπεσε». Η εν λόγω πόλη-λιμάνι αποτελούσε στόχο των ρωσικών δυνάμεων εισβολής από την πρώτη ημέρα του πολέμου, ενώ τα όσα συνέβησαν στο Αζοφστάλ απασχολούν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τους New York Times, η μάχη στη Μαριούπολη έληξε χθες  καθώς οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν καταφύγει στη χαλυβουργία Αζοφστάλ απομακρύνθηκαν προς τα ρωσικά εδάφη με λεωφορεία που έφεραν το ρωσικό πολεμικό έμβλημα «Ζ» και οι σύντροφοί τους που κρατούσαν αντίσταση σε υπόγεια καταφύγια διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους. Η απόφαση της Ουκρανίας να τερματίσει τη μάχη στο εργοστάσιο χάλυβα έδωσε στη Μόσχα τον πλήρη έλεγχο μιας τεράστιας έκτασης της νότιας Ουκρανίας, που εκτείνεται από τα ρωσικά σύνορα μέχρι την Κριμαία.

ANTAΛΛΑΓΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
Η Ουκρανία επεξεργάζεται τα «επόμενα στάδια» της εκκένωσης των μαχητών από το Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Ιρίνα Βερέστσουκ στο Telegram.
«Για να σωθούν ζωές, 52 βαριά τραυματισμένοι στρατιώτες μας απομακρύνθηκαν προχθές (σ.σ. Δευτέρα). Αφού σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους, θα τους ανταλλάξουμε με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου». Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, αλλά κατέληξε λέγοντας: «Θεού θέλοντος, όλα θα πάνε καλά».
Όπως επιβεβαίωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, η απομάκρυνση από την εγκατάσταση προχωρά καθώς πάνω από 260 στρατιώτες έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή. «Οι δραστηριότητες για τη διάσωση των υπερασπιστών που απομένουν (…) συνεχίζονται», κατά το ουκρανικό επιτελείο, που τους χαρακτήρισε «τους ήρωες της εποχής μας» που «θα μείνουν στην ιστορία για πάντα», καθώς κατ’ αυτό εμπόδισαν «να εφαρμοστεί το (ρωσικό) σχέδιο για να καταληφθεί γρήγορα η Ζαπορίζια», ουκρανική πόλη 200 χιλιόμετρα δυτικά της Μαριούπολης. Σε βίντεο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως το ουσιώδες είναι «να σωθεί η ζωή των παλικαριών μας», επιμένοντας «θέλω να το υπογραμμίσω: η Ουκρανία χρειάζεται τους ήρωές της ζωντανούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass