Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2022 12:45

«Με λένε Covid... και δεν είμαι ιός»


«Το όνομά μου είναι Covid και δεν είμαι ιός». Αυτή είναι η πρώτη φράση του προφίλ του Ινδού επιχειρηματία Kovid Kapoor στο Twitter, η οποία έγινε viral. Ο 31χρονος άνδρας, αφεντικό μιας ταξιδιωτικής εταιρείας, εξήγησε στο κοινωνικό δίκτυο ότι αυτή την εβδομάδα ταξίδεψε στο εξωτερικό για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας και ότι το όνομά του «διασκέδασε πολύ τους ανθρώπους». «Τα μελλοντικά μου ταξίδια στο εξωτερικό θα είναι διασκεδαστικά!» έγραψε στο Twitter, με μια ανάρτηση που έλαβε 40.000 «like» και έγινε retweet 4.000 φορές, προσθέτοντας ότι αν το μικρό του όνομα τον βοηθούσε να σπάσει τον πάγο στις συναντήσεις, από την άλλη, όταν πήγε να παραγγείλει έναν καφέ, θα ζητούσε να μην ανακοινωθεί σε όλους το μικρό του όνομα. Είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ελπίζει ότι όλη αυτή η δημοσιότητα θα αντανακλάται στην επιχείρησή του, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση όπως όλες εκείνες του κλάδου. Το Kovid, που σημαίνει, στα Χίντι και τα Σανσκριτικά, ένας «λόγιος ή ένα μορφωμένο άτομο», είναι ένα όνομα που δεν χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδία. Η μητέρα του, εξήγησε, είχε επιλέξει το μικρό του όνομα πολύ πριν γεννηθεί.

Πυραμίδα από 55.000 ποτήρια σαμπάνιας
Γεμάτη με Möet και Chandon, η πυραμίδα 54.740 ποτηριών που κατασκευάστηκε από ξενοδοχείο του Ντουμπάι έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες. Στην πραγματικότητα, είναι ο μεγαλύτερος πύργος από γυαλί κατανάλωσης στον κόσμο για το 2022. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ένας πύργος από 50.116 ποτήρια, που ανεγέρθηκε στη Μαδρίτη το 2017. Είναι σίγουρα ένας δημιουργικός τρόπος υποδοχής του νέου έτους. Το Travel + Leisure πήρε συνέντευξη από τον Timothy Kelly, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των Atlantis Resorts and Residences, ο οποίος είπε: «Ο πύργος της σαμπάνιας είναι παραδοσιακά ένας φάρος μεγαλείου και γενναιοδωρίας και θα θέλαμε να κάνουμε πρόποση για μια νέα χρονιά γεμάτη και με τα δύο σε αφθονία». Όχι μόνο ο αριθμός των ποτηριών είναι εντυπωσιακός, αλλά και οι διαστάσεις: ανεγερμένο σε μια σκηνή στο θέρετρο, είχε ύψος πάνω από 27 πόδια (περίπου 8,2 μέτρα). Χρειάστηκαν περισσότερες από 55 εργατοώρες για τη στοίβαξη των ποτηριών και 5 ημέρες συνολικά.

Συνέλεγαν σπάνια έντομα
Δικαστήριο της Σρι Λάνκα καταδίκασε τρεις Ρώσους επιστήμονες, επιβάλλοντας πρόστιμο 2.885.000 ρουπίων Σρι Λάνκα (12.890 ευρώ) στον καθένα, επειδή συνέλεγαν παράνομα σπάνια έντομα. Αν δεν πληρώσουν το πρόστιμο δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα και θα οδηγηθούν στη φυλακή, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Ιβάν Μέλνικοφ αντιπρόεδρος του ρωσικού παραρτήματος της Διεθνούς Επιτροπής για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρόκειται για τους Αλεξάντρ Ιγκνατένκο, Νικολάι Κιλαφιάν και Αρτιόμ Ριάμποφ. Και οι τρεις τους όπως δήλωσε ο Μέλνικοφ «αναγκάστηκαν να δηλώσουν ένοχοι λόγω των ισχυρών πιέσεων που δέχθηκαν από την περιβαλλοντική αστυνομία της Σρι Λάνκα, καθώς και λόγω της κακής τους υγείας». Οι τρεις Ρώσοι θα καταλήξουν στη φυλακή αν δεν καταβάλουν το ποσό μέχρι τις 21 Μαρτίου.

«Σεφ» ρομπότ
Στο Ισραήλ αλυσίδα φαστ φουντ λανσάρει μπέργκερ που φτιάχνει ένα ρομπότ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο σεφ αυτός παρασκευάζει εδέσματα για κάθε γούστο ξεχωριστά! Πρόκειται για την ισραηλινή αλυσίδα ταχυφαγείων BBB που προσφέρει στους πελάτες της ένα χορτοφαγικό μπέργκερ, που παρασκευάζει και μαγειρεύει ένα ρομπότ. Ο «μάγειρας» αυτός προσαρμόζει το ψήσιμο και τη σύνθεση του μπέργκερ, ανάλογα με τα γούστα των πελατών! Ο καθένας μπορεί να επιλέξει την ποσότητα των φυτικών πρωτεϊνών ή των λιπαρών στο μπέργκερ του, όπως και τον τρόπο μαγειρέματός του μέσω μιας εφαρμογής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass