Δικάζεται γιατρός-βασανιστής

Καταγγελίες για βασανιστήρια με τη συμμετοχή γιατρών σε 140 χώρες - Αρχισε δίκη στη Γερμανία

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2022 13:03

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Η δίκη ενός Σύρου γιατρού στη Φρανκφούρτη του Αλαά Μ. με κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ανοίγει το φάκελο της συμμετοχής γιατρών σε βασανιστήρια ανά τον κόσμο.
Ο Σύρος γιατρός τα διέπραξε σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε φυλακές των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών και σε στρατιωτικά νοσοκομεία στις πόλεις Χολμς και Δαμασκό της Συρίας πριν το 2015 οπότε και μετέβη στη Γερμανία συνεχίζοντας να εργάζεται σε τοπικά νοσοκομεία!
Συνελήφθη το 2020, χθες ξεκίνησε η δίκη του στο Εφετείο της Φρανκφούρτης.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες με συμμετοχή γιατρών σε βασανιστήρια, δεν κατέγραφε ότι τα βασανιστήρια ήταν αιτία τραυματισμού ή θανάτου. Κρατούσε τα θύματα στη φυλακή μέχρι να εξαφανιστούν οι μώλωπες. Σχεδίαζε τρόπους βασανισμού που να μην αφήνουν σημάδια και λοιπά αποτρόπαια.
Αυτά όμως δεν συμβαίνουν μόνο στη Συρία, η Διεθνής αμνηστία κάνει λόγο για 140 χώρες που γίνονται βασανιστήρια με τη βοήθεια γιατρών!
Αυτά συνήθως περιλαμβάνουν απομόνωση, ή επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς λόγο για να καμφθεί η θέληση των ανθρώπων.
Στην ιστορία έχουν γραφτεί φριχτές περιπτώσεις όπως έγιναν από τους ναζί στοn β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη δράση του γιατρού Γιόζεφ Μένγκελε στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς ή μεταγενέστερα με τα αμερικανικά βασανιστήρια στις φυλακές Σμπου Γκράιμπ κοντά στη Βαγδάτη ή στο Γκουαντάναμο.
Δυστυχώς ακόμα και σήμερα σε τυραννικά καθεστώτα αλλά και σε χώρες που θεωρούνται δημοκρατικές και συμμετέχουν στις αγορές βασανιστήρια εξακολουθούν να γίνονται και από ό,τι μαρτυρούν θύματα αλλά και διεθνείς οργανισμοί και με τη συμμετοχή γιατρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass