ΗΠΑ

Πρόεδρος για 2 ώρες η Καμάλα Χάρις

ΛΟΓΩ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗΣ «ΡΟΥΤΙΝΑΣ» -ΜΕ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ- ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ *ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΥΨΟΥΣ 1,8 ΔΙΣ.

Δημοσίευση: 20 Νοε 2021 12:20

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το κολοσσιαίο σχέδιο κοινωνικών μεταρρυθμίσεων του Τζο Μπάιντεν, ένα πρώτο κρίσιμο στάδιο πριν από την έγκρισή του από τη Γερουσία η οποία προμηνύεται δύσκολη.


Το κείμενο που φέρει τον τίτλο «Build Back Better» (Ανοικοδομώντας καλύτερα), ένα τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό σχέδιο ύψους 1,8 δισεκατ. δολαρίων, εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, μερικές ημέρες μετά την υπογραφή από τον Τζο Μπάιντεν του μεγάλου νόμου για τις υποδομές.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε, σε μια ανακοίνωση, πως το οικονομικό πρόγραμμά του έκανε «ένα νέο γιγαντιαίο βήμα» μετά την έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ενός τεράστιου σχεδίου κοινωνικών δαπανών.
Η έγκριση του σχεδίου «είναι ένα νέο γιγαντιαίο βήμα προς τη συνέχιση του οικονομικού προγράμματός μου, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση του κόστους, για να γίνει η χώρα μας πιο ανταγωνιστική και να δώσουμε μια πραγματική ευκαιρία για επιτυχία στους εργαζόμενους καθώς και στη μεσαία τάξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ Η ΚΑΜΑΛΑ  
Εν τω μεταξύ ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε εκ νέου τα προεδρικά του καθήκοντα στις 18.35 ώρα Ελλάδας, τα οποία είχε μεταβιβάσει για σύντομο χρονικό διάστημα στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για όση ώρα παρέμενε υπό αναισθησία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος υποβλήθηκε σε κολονοσκόπηση “ρουτίνας” συνομίλησε με την Καμάλα Χάρις και τον επιτελάρχη του Λευκού Οίκου “γύρω στις 11.35 χθες το πρωί.
Ο πρόεδρος ήταν σε καλή διάθεση και ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντά του αυτή του εκείνη τη στιγμή”, έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.
Η ίδια διευκρίνισε ότι ο Τζο Μπάιντεν παραμένει προς το παρόν στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, για τη συνέχιση του γενικού τσεκ-απ “ρουτίνας” στο οποίο υποβάλλεται.
 Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπάιντεν γίνεται 79 ετών σήμερα Σάββατο και είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στην ιστορία των ΗΠΑ που κατέχει το αξίωμα του προέδρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass