AYΣΤΡΙΑ

Εθνικό lockdown και για εμβολιασμένους

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, ΓΙΑ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2021 12:00

ΒΙΕΝΝΗ
 Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιβάλλει και πάλι ολικό, εθνικό lockdown, το οποίο περιλαμβάνει και τους εμβολιασμένους πολίτες, για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της επιδημίας της Covid-19 και θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για το σύνολο του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου 2022.


Το ολικό lockdown θα ισχύσει αρχικά για 10 ημέρες και θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τυρόλο, έπειτα από συνομιλίες με τους κυβερνήτες των περιφερειών.
Ο Αυστριακός καγκελάριος ανακοίνωσε επίσης την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου. «Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα κορονοϊού», δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση με τους κυβερνήτες των εννέα επαρχιών της Αυστρίας που πραγματοποιήθηκε σε θέρετρο στη δυτική Αυστρία.
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 15 Νοεμβρίου είχαν αποκλειστεί από λιανεμπόριο και εστίαση όλοι οι ανεμβολίαστοι πολίτες, με τον καγκελάριο να μιλά για δραματική κατάσταση στη χώρα. Μάλιστα, είχε υπερασπιστεί την απόφαση να συμπεριληφθούν στο lockdown και οι μαθητές ηλικίας άνω των 15 ετών, επισημαίνοντας ότι οι νέοι μεταδίδουν τον νέο κορονοϊό, παρότι συνήθως δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ
Εν τω μεταξύ η  Βαυαρία είναι το πρώτο κρατίδιο στη Γερμανία που κήρυξε γενικό lockdown για 3 εβδομάδες για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός.
Συγκεκριμένα, προχωρά σε γενικό lockdown για τις περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, «εκ των πραγμάτων lockdown για τους ανεμβολίαστους» και εκτεταμένους περιορισμούς σε όλο το κρατίδιο από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και για τρεις εβδομάδες.
Μεταξύ άλλων η Βαυαρία ακυρώνει όλες τις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές και κλείνοντας μπαρ και κλαμπ.
«Εμποδίζουμε, φρενάρουμε, ενισχύουμε», είναι το σύνθημα των ημερών, δήλωσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ και αιτιολόγησε τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφερόμενος στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της περιοχής και στο υπερβολικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών.
Ειδικά για τις περιοχές της Βαυαρίας που θεωρούνται εστίες έξαρσης του κορονοϊού, ο κ. Ζέντερ εξήγγειλε «σκληρό φρένο έκτακτης ανάγκης». Τη λειτουργία τους με διαγνωστικά τεστ θα συνεχίσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, το λιανικό εμπόριο (με τον όρο του ενός πελάτη ανά 20 τ.μ.), οι οίκοι ευγηρίας και τα κέντρα αποκατάστασης. Σε αυτές τις περιοχές, εστιατόρια, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα επιτρέπονται οι συναντήσεις έως πέντε ατόμων από έως και δύο νοικοκυριά, χωρίς να συνυπολογίζονται τα παιδιά κάτω των 12 ετών. «Αυτά τα μέτρα επηρεάζουν όλη την περιοχή των Άλπεων», εξήγησε.
Σε ό,τι αφορά και το υπόλοιπο κρατίδιο, στο εξής αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν μόνο σε πολύ μικρότερη κλίμακα, μόνο με το 25% της μέγιστης χωρητικότητας και με τον Κανόνα 2G+ (πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες, οι οποίοι θα έχουν επιπλέον υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ). Επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και κλείνουν άμεσα, εκτός από τις χριστουγεννιάτικες αγορές, όλα τα κλαμπ και τα μπαρ.

Και η Ελλάδα στις κόκκινες χώρες

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» για τη Γερμανία κατατάσσονται από την Κυριακή η Ελλάδα, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».
Λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, όποιος φθάνει στη Γερμανία από τις προαναφερθείσες χώρες και δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών. Επιπλέον, όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass