ΙΣΡΑΗΛ

«Τρομοκρατικές» έξι παλαιστινιακές ΜΚΟ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2021 12:20

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Ο ισραηλινός στρατός υπέγραψε χθες σειρά διαταγμάτων που καθιστούν «παράνομες» μέχρι την κατεχόμενη Δυτική Όχθη τις έξι παλαιστινιακές μη κυβερνητικές οργανώσεις που συμπεριέλαβε πρόσφατα στη λίστα του των «τρομοκρατικών οργανώσεων», ένα μέτρο που αναμένεται να περιπλέξει περαιτέρω το έργο αυτών των οργανώσεων.


Στις 22 Οκτωβρίου, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έθεσε έξι παλαιστινιακές ΜΚΟ, ορισμένες από τις οποίες εργάζονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κρατουμένων, στη μαύρη λίστα λόγω φερόμενων σχέσεων με το Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (PFLP), μια μαρξιστική οργάνωση που θεωρείται «τρομοκρατική» από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) και πολλές ισραηλινές οργανώσεις κατήγγειλαν αμέσως αυτόν τον χαρακτηρισμό που μπορεί να έχει ως συνέπεια να στερέψει η χρηματοδότηση αυτών των ΜΚΟ, ορισμένες μεταξύ αυτών λαμβάνουν ευρωπαϊκούς πόρους, και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των μελών τους.
Χθες, ο διοικητής Γιεχούντα Φοξ, αρχηγός του ισραηλινού στρατού για τη Δυτική Όχθη, κατεχόμενο από το Ισραήλ παλαιστινιακό έδαφος, εφάρμοσε αυτό το μέτρο με διατάγματα, κηρύσσοντας τις οργανώσεις αυτές «παράνομες» γιατί «αποτελούν μέρος» του PFLP και «θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ».
Οι έξι ΜΚΟ, που υποστηρίζουν ότι δεν είχαν πρόσβαση στα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος τους, έχουν 14 μέρες για να προσφύγουν κατά της απόφασης αυτής, υπογραμμίζεται στα διατάγματα.
Η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών και εσωτερικής ασφαλείας, Σιν Μπετ, κατηγόρησε τον Μάιο αυτές τις οργανώσεις ότι υπεξαίρεσαν πόρους «αρκετών ευρωπαϊκών χωρών» προς όφελος του PFLP, με μια ισραηλινή πηγή να δηλώνει ότι είχε γίνει μεταφορά «δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων» χωρίς «καμιά από τις κυβερνήσεις αυτές να γνωρίζει πού πήγαιναν τα χρήματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass