Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2021 12:25

ΤΣΕΧΙΑ
Στην Εντατική ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν

ΠΡΑΓΑ
Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κεντρικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πράγας νοσηλεύεται ο τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν από χθες το πρωί, ανακοίνωσε νωρίτερα ο διευθυντής του νοσοκομείου. Ο Μίροσλαβ Ζαβόραλ είπε ότι χρειάστηκε να νοσηλευτεί

ο τσέχος πρόεδρος εξαιτίας επιπλοκών που του προκάλεσε μια χρόνια πάθηση, γεγονός το οποίο θα επέτρεπε στους γιατρούς να του χορηγήσουν μια στοχευμένη θεραπεία. «Γνωρίζουμε με ακρίβεια την διάγνωση, το οποίο μας επιτρέπει μια στοχευμένη θεραπεία», είπε ο Ζαβόραλ και πρόσθεσε ότι δεν έχει την έγκριση του προέδρου για να αποκαλύψει λεπτομέρειες της πάθησής του. Ο διευθυντής του νοσοκομείου δεν αποκάλυψε επίσης πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του προέδρου. Ο 77χρονος πρόεδρος αρνήθηκε δύο φορές αυτή την εβδομάδα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο παρότι αναγκάστηκε να ματαιώσει την μετεκλογική του ομιλία. Το προεδρικό γραφείο είχε προηγουμένως αναφέρει ότι ο Ζέμαν ήταν άρρωστος και ότι είχε νοηλευτεί για οκτώ ημέρες τον περασμένο μήνα. Τότε το γραφείο είχε ανακοινώσει ότι ο Ζέμαν δεν έπασχε από κάποια απειλητική για τη ζωή του πάθηση, αλλά ήταν εξουθενωμένος και αφυδατωμένος. Ο Ζέμαν χρησιμοποιεί αμαξίδιο εξαιτίας νευροπάθειας στα πόδια του από τις αρχές του χρόνου. Την Παρασκευή ματαίωσε την μετάβασή του στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει και εκλογικοί αξιωματούχοι του μετέφεραν μια κάλπη χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

ΗΝ. ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Κατασχέθηκαν 500 κιλά κοκαΐνης αξίας 117,5 εκ. ευρώ!
ΝΤΟΥΜΠΑΪ
Η αστυνομία του Ντουμπάι κατέσχεσε 500 κιλά καθαρής κοκαΐνης αξίας μεγαλύτερης από 117,5 εκατομμυρίων ευρώ στη διάρκεια εφόδου. Η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο με καταγωγή από χώρα της Μέσης Ανατολής, το οποίο λειτουργούσε ως μεσάζων για ένα διεθνές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσε η ίδια πηγή.

ΑΛΒΑΝΙΑ
Ο Κ. Κατσίφας «αυτοκτόνησε»

ΤΙΡΑΝΑ
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυρόκαστρου αποφάσισε να κλείσει την έρευνα για τον 35χρονο Κωσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός πριν από 3 χρόνια στο Βουλιαράτι, με δύο σφαίρες από καλάσνικοφ. Το αίτημα παραπέμφθηκε στο δικαστήριο του Αργυρόκαστρου από τον εισαγγελέα Τζούλιαν Τσάφκα. Οι συγγενείς του θύματος ζήτησαν να τους γίνουν γνωστές οι ανακριτικές πράξεις που περιέχονται στον φάκελο, καθώς και η ιατροδικαστική εξέταση και η βαλλιστική εξέταση του αυτόματου όπλου, που είχε ο νεκρός μαζί του την ημέρα του γεγονότος. Ωστόσο, το πόρισμα αυτών των ερευνών δείχνει ότι ο Κατσίφας αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ βρισκόταν περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις της RENEA, στο βουνό πάνω από το χωριό, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα. Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. Ο 35χρονος είχε ανταλλάξει πυροβολισμούς με τις Ειδικές Δυνάμεις RENEA, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και στη συνέχεια να πεθάνει.

ΥΕΜΕΝΗ
Πολύνεκρη επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής αξιωματούχων
ΑΝΤΕΝ
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη νότια Υεμένη εναντίον αυτοκινητοπομπής κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι επέζησαν από αυτή την νέα επίθεση στη χώρα που μαστίζεται από τον πόλεμο. «Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στον δρόμο Αλ-Μουάλα κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής των αξιωματούχων, ανάμεσά τους ο κυβερνήτης του ‘Αντεν, ο υπουργός Γεωργίας και ένας ακόμη αξιωματούχος», δήλωσε πηγή ασφαλείας. Όλοι τους επέζησαν της «τρομοκρατικής επίθεσης και απόπειρας δολοφονίας», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Saba. Στην επίθεση σκοτώθηκαν ο γραμματέας Τύπου του κυβερνήτη και ο φωτογράφος του, ο επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας του και ένας τέταρτος σύντροφος καθώς και ένας πολίτης περαστικός, δήλωσε πηγή της τοπικής κυβέρνησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass