ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Εκλογικό «τσίρκο» με χιλιάδες υποψήφιους

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΤΕΡΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2021 13:07

ΜΑΝΙΛΑ
Ξεκίνησε χθες η προεκλογική περίοδος στις Φιλιππίνες, με διασημότητες της μικρής οθόνης, προσωπικότητες της πολιτικής και τουλάχιστον έναν φυλακισμένο να συγκαταλέγονται στους χιλιάδες υποψήφιους που καταθέτουν τις υποψηφιότητές τους για αιρετά αξιώματα, από την προεδρία της χώρας ως θέσεις δημοτικών συμβούλων.


Η διαδικασία εγγραφής, διάρκειας μιας εβδομάδας, σηματοδοτεί την έναρξη της επτάμηνης προεκλογικής εκστρατείας στην οποία διακυβεύονται πάνω από 18.000 αξιώματα, αλλά η πανδημία του νέου κορονοϊού και ο οικονομικός μαρασμός που προκάλεσαν τα επανειλημμένα lockdowns ίσως φέτος μετριάσουν, από λίγο ως πολύ, τη συνήθη ατμόσφαιρα γιορτής.
Τον Μάιο του 2022 θα εκλεγεί ο διάδοχος του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος ως εκ του Συντάγματος δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει δεύτερη συνεχόμενη εξαετή θητεία. Η ψηφοφορία αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 60 εκατομμύρια εκλογείς.
Μεταξύ των υποψηφίων για τη διαδοχή του φιγουράρουν η κόρη του, η Σάρα, και ο σύμμαχός του Φέρντιναντ «Μπονγκμπόγνκ» Μάρκος, ο γιος και συνονόματος του άλλοτε δικτάτορα των Φιλιππίνων.
Ο πρώην ηθοποιός και δήμαρχος της Μανίλας, ο Φρανσίσκο Ντομαγκόσο, επίσης γνωστός με το ψευδώνυμό του Ίσκο Μορένο, καθώς και ο αστέρας της πυγμαχίας Μάνι Πακιάο, που μόλις αποσύρθηκε από τα ρινγκ, θα είναι επίσης υποψήφιοι.
Αυτός ο τελευταίος πήγε σήμερα να εγγραφεί στον κατάλογο των υποψηφίων με λεωφορείο που ανέγραφε «Man of Destiny» («ο άνθρωπος του πεπρωμένου»).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass