Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2021 12:45

Κρατούμενος κατάπιε ... κινητό τηλέφωνο


Ένας Κοσοβάρος χειρουργός αφαίρεσε από το στομάχι ενός κρατούμενου ένα... κινητό τηλέφωνο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος. Ο ασθενής παραπονιόταν εδώ και πολλές ημέρες ότι πονούσε το στομάχι του. Την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε στην πανεπιστημιακή γαστρεντερολογική κλινική της Πρίστινας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι μέσα στο στομάχι του υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο. «Ο 33χρονος κρατούμενος κατάπιε ένα μικρό τηλέφωνο αλλά καταφέραμε να το αφαιρέσουμε», είπε ο γαστρεντερολόγος Σκεντέρ Τελάκου. Δεν χρειάστηκε πάντως να τον υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση, αφού μπόρεσαν να αφαιρέσουν ενδοσκοπικά το τηλέφωνο, διαλυμένο σε τρία κομμάτια. Ο κρατούμενος εξήγησε στη συνέχεια στους γιατρούς ότι το τηλέφωνο βρισκόταν στο στομάχι του επί τέσσερις ημέρες. Ο Δρ Τελάκου τόνισε ότι οι γιατροί έπρεπε να προσέξουν ιδιαίτερα την μπαταρία του τηλεφώνου και την πιθανή διαρροή διαβρωτικού υγρού. «Ήταν σαν να περπατάς σε ναρκοπέδιο, αλλά όλα πήγαν καλά», διαβεβαίωσε. Το τηλέφωνο, που κυκλοφόρησε στην αγορά στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, παραδόθηκε στην αστυνομία.

«Δωμάτιο θυμού» κατά του κορονοϊού
Τα ψυχολογικά προβλήματα όλων μας, λόγω κορονοϊού έχουν χτυπήσει κόκκινο με τους ειδικούς να προειδοποιούν για μελλοντικές σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας. Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ένας θεραπευτής προσφέρει στους πολίτες έναν διαφορετικό τρόπο για να...ξεσπάσουν! Ένα “δωμάτιο θυμού” όπου τα σπας όλα. Φορώντας στολές προστασίας, κυρίως από τα σπασμένα, αλλά και από τον κορονοϊό, όσοι έχουν νεύρα μπαίνουν στα συγκεκριμένα δωμάτια και τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά. Το αποτέλεσμα όπως λέει ο Γιασίκα Μπάντε, ιδιοκτήτης του “δωματίου θυμού” είναι εξαιρετικό αφού οι περισσότεροι φεύγουν από εκεί, έχοντας πλέον εκτονώσει αρκετά τα νεύρα τους χωρίς να σκέφτονται ποιος θα καθαρίσει μετά και ότι έχουν σπάσει τα δικά τους προσωπικά αντικείμενα. Για λόγους ασφαλείας, άνθρωποι υπό την επήρεια αλκοόλ απαγορεύονται αυστηρά να μπουν σε δωμάτιο-θυμού, ενώ οι ανήλικοι μπορούν να εισέλθουν μόνο με συνοδεία ενηλίκου.

Ανώτερο όριο τα... 30 χλμ./ώρα
Ένα όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα τίθεται σε ισχύ σε όλο το Παρίσι, με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων και κατ’ επέκταση την προστασία του περιβάλλοντος. Ο στόχος είναι να μειωθούν τα ατυχήματα και να μειωθεί ο θόρυβος και η ρύπανση. Μια δημοσκόπηση δείχνει ότι το 59% των Παριζιάνων τάσσεται υπέρ του μέτρου, αλλά ορισμένες επιχειρήσεις είναι από αυτές που αντιτίθενται. Τα δύο τρίτα της πόλης υπόκεινταν ήδη στο όριο πριν από την αλλαγή της περασμένης Δευτέρας, το οποίο έχει προωθήσει η δήμαρχος Αν Ινταλγκό. Ωστόσο, αρκετές βασικές διαδρομές θα εξαιρούνται. Αυτά περιλαμβάνουν τα Ηλύσια Πεδία (50χλμ./Ώρα) και τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο, την Boulevard Périphérique (70 χλμ./ώρα), τον περιφερειακό δρόμο εισόδου στο Ile-de-France.

Νεκροφόρα
Την πρώτη της εμφάνιση έκανε μπροστά στο κοινό η Aurus Lafet, η νέα ρώσικη νεκροφόρα που βασίζεται πάνω στην περίφημη Aurus Senat, τη λιμουζίνα με την οποία κυκλοφορεί ο Ρώσος πρόεδρος.
Το νέο όχημα εντάχθηκε πριν λίγο διάστημα στον στόλο των κρατικών οχημάτων του Κρεμλίνου και σκοπός του είναι να χρησιμοποιείται στην κηδεία επιφανών πολιτικών, στρατιωτικών και πολιτών της χώρας.
Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στην κηδεία του Ρώσου υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων, Γεβγκένι Ζίνιτσεφ, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να σώσει εικονολήπτη που έπεσε στο νερό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass