ΜΕΡΚΕΛ

Μετά τον Πούτιν βλέπει και Ζελένσκι

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2021 12:25

Δύο ημέρες αφού συζήτησε – μεταξύ άλλων και για τη διένεξη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας – με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, η Aγκελα Μέρκελ, επισκέφτηκε χθες Κυριακή το Κίεβο για συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, η κυρία Μέρκελ αναμένονταν να επισημάνει την έλλειψη προόδου ως προς την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Μινσκ, της ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε συναφθεί το 2015 με γαλλογερμανική μεσολάβηση.
Από το 2014, οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις πολεμούν φιλορώσους αυτονομιστές στις περιοχές Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, όχι μακριά από τα ουκρανορωσικά σύνορα. Κατά εκτιμήσεις του ΟΗΕ, πάνω από 13.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύρραξη, που συνεχίζει να σιγοκαίει. Στην ατζέντα θα είναι επίσης ο σχεδόν αποπερατωμένος πλέον υποθαλάσσιος αγωγός Nord Stream 2, έργο ρωσογερμανικής κοινοπραξίας που προκαλεί επιπλέον τριβές στις σχέσεις τόσο της Ρωσίας με την Ουκρανία, όσο και σε αυτές της Γερμανίας με την Ουκρανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass