Πρωτιά για Πορτογαλία, στη 19η θέση η Demy

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2017 15:00

ΚΙΕΒΟ

Η Πορτογαλία με τον Salvador Sobral που ερμήνευσε το τραγούδι Amar Pelos Dois ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Η Ελλάδα με την Demy και το This is Love, συγκέντρωσε 77 ψήφους και κατέλαβε την 19η θέση, ενώ η Κύπρος με το τραγούδι «Gravity» που ερμήνευσε ο Hovig συγκέντρωσε 68 ψήφους και κατατάχθηκε 21η σε σύνολο 26 χωρών που συμμετείχαν στον τελικό του 62ου διαγωνισμού τραγουδιού.

Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε η Βουλγαρία, στην τρίτη η Μολδαβία, στην τέταρτη το Βέλγιο και στην πέμπτη θέση η Σουηδία.

Οι φήμες που θέλουν τον 27χρονο Πορτογάλο ερμηνευτή να βρίσκεται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς διαψεύδονται από την εκπρόσωπό του, ενώ ο ίδιος παραδέχτηκε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας αλλά προτίμησε να μην αναφερθεί σε αυτό.

«Όταν είμαστε πολύ καλοί, είμαστε οι καλύτεροι μεταξύ των καλύτερων. Συγχαρητήρια στον Σαλβαντόρ Σομπράλ», έγραψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα σε μήνυμα που απηύθυνε στον 27χρονο τραγουδιστή.

Η νίκη του νεαρού τραγουδιστή χαιρετίσθηκε επίσης πέραν των συνόρων της χώρας. Οι χρήστες του Ίντερνετ, ήδη γοητευμένοι από την ερμηνεία του πορτογάλου υποψηφίου, άφησαν τη χαρά τους να εκδηλωθεί τη στιγμή του θριάμβου του.

Με τις ετικέτες #Salvador ή #Salvadorable, εκατοντάδες Πορτογάλοι και φαν σ' ολόκληρο τον κόσμο τίμησαν έναν «καλλιτέχνη που τραγουδάει αληθινά», μια «αποκάλυψη της μουσικής», «έναν νέο όλο απλότητα και ταλέντο».

Η EBU απαγόρευσε προχτες, ημέρα του μεγάλου τελικού, στον Salvador Sobral να φοράει την μπλούζα του με λεζάντα «S.O.S Refugees»

Ο Σαλβαντόρ Σόμπραλ είχε φορέσει την μπλούζα "S.O.S. Refugees" σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια αυτού του διαγωνισμού.

Η EBU ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής προβάλλει ένα «πολιτικό μήνυμα», το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες του διαγωνισμού, που δεν επιτρέπει πολιτικές τοποθετήσεις.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η Demy εμφανίστηκε άνετη και καταχειροκροτήθηκε. Με το μπλε να κυριαρχεί στο φόντο της ελληνικής συμμετοχής, η Demy, φορώντας ένα φόρεμα στο χρώμα του δέρματος με βαθύ σκίσιμο στο πόδι, ήταν ανεβασμένη σε μία πλατφόρμα που ανεβοκατέβαινε και δύο άνδρες χορευτές ήταν μέσα στο νερό.

Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού, τα χρώματα εναλλάσσονταν σε κόκκινο και λευκό, με έναν καταρράκτη που άλλαξε ροή με τη δύναμη της αγάπης και το ολόγραμμα ενός κοριτσιού που κολυμπάει.

Η σκηνοθετική επιμέλεια του ελληνικού τραγουδιού και η χορογραφία που έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός εντυπωσίασαν στο Κίεβο.

H τελική κατάταξη των χωρών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision έχει ως εξής:

1 Πορτογαλία, 2 Βουλγαρία, 3 Μολδαβία,

4 Βέλγιο

5 Σουηδία

6 Ιταλία

7 Ρουμανία

8 Ουγγαρία

9 Αυστραλία,10 Νορβηγία,11 Ολλανδία,

12 Γαλλία

13 Κροατία

14 Αζερμπαϊτζάν

15 Αγγλία

16 Αυστρία

17 Λευκορωσία

18 Αρμενία

19 Ελλάδα

20 Δανία

21 Κύπρος

22 Πολωνία

23 Ισραήλ

24 Ουκρανία,25 Γερμανία, 26 Ισπανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass