ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Βολές ΤΕΕ κατά Σ. Φάμελλου

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2017 17:01

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν σε κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου και Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την τακτική που ακολουθήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στη διαδικασία διαβούλευσης για την αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων.

Απευθυνόμενοι στον Σωκρ. Φάμελο σημειώνουν: «Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ, θα θέλαμε διά της παρούσης να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την απαράδεκτη τακτική σας όσον αφορά στη διαβούλευση για την 1η Αναθεώρηση Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα:

- Προβήκατε σε μία αιφνίδια διοργάνωση ημερίδας για τη διαβούλευση. Μόλις την Παρασκευή 22-09-2017, αναρτήθηκε σε Ιστοσελίδα το πρόγραμμα της ημερίδας, για την Τρίτη 26-9-2017.

 - Κανένας φορέας δεν προσκλήθηκε στην Ημερίδα, προκειμένου να συμμετέχει στη διαβούλευση.

- Επιλέξατε ημερομηνίες όπου απεργούν τα ΜΜΕ.

- Τυχόν υπερσύνδεσμοι της Ιστοσελίδας του Υπουργείου σας, όπως π.χ. «Η διαδικασία διαβούλευσης που θα ακολουθηθεί περιγράφεται εδώ», όπου θεωρητικά ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να έχει ενημέρωση, δεν λειτουργούν. Ως εκ τούτου, η τακτική σας υποδηλώνει μία προσπάθειά σας να παραβλέψετε τους φορείς της Θεσσαλίας σε αυτή τη διαβούλευση. Μία τακτική που κρίνεται αντιδεοντολογική και δεν συμμορφώνεται με τις στοιχειώδεις αξίες που διέπουν την παραδοσιακά καλή σχέση συνεργασίας των θεσσαλικών φορέων με την εκάστοτε Κεντρική Κυβέρνηση και καταδεικνύει την ασέβειά σας στα θεσμικά όργανα, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που αποτελεί τον θεσμοθετημένο Τεχνικό Σύμβουλο της Πολιτείας. Εξάλλου το ίδιο το Υπουργείο σας διατείνεται στην Ιστοσελίδα του πως «Η ενεργός συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη και αποφασιστικής σημασίας προκειμένου η διαδικασία της διαβούλευσης να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά και με διαφάνεια. Οι απόψεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αποτελέσουν υλικό για τη διαμόρφωση του οριστικού Σχεδίου Διαχείρισης». Η τακτική σας αυτή, να μην καλέσετε τους θεσσαλικούς φορείς μόνο διαφάνεια δεν συνεπάγεται. Αναρωτιόμαστε δε, καθώς έχετε και την ιδιότητα του Διπλωματούχου Μηχανικού, μέλους του Τεχνικού Επιμελητηρίου και για χρόνια μέλους της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, τι υποδηλώνει η στάση σας αυτή. Σας δηλώνουμε με τα παραπάνω τη δυσαρέσκειά μας για την πολιτική στάση που κρατήσατε στο πλαίσιο της διαβούλευσης αυτής και ελπίζουμε ότι μετά τις επισημάνσεις μας δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ξανά αντίστοιχη συμπεριφορά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass