Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ ΑΛΛΑ…

Ανασυγκρότηση δυνάμεων στο προσωπικό της Περιφέρειας

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2017 14:35

Στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού τού Τμήματος Μηχανικού Εξοπλισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας αναφέρονται οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των αρμόδιων –για την αντιμετώπιση του χιονιά- υπηρεσιών, αλλά και στις μεμονωμένες υπερβολικές απαιτήσεις κάποιων συμπολιτών.

Μπορεί το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας να απομακρύνεται, αυτό όμως διόλου δεν χαλαρώνει τις προσπάθειες των ανθρώπων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, οι οποίοι σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου συνεχίζουν τον αγώνα για τον καθαρισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, με έμφαση την αντιμετώπιση του παγετού που θα σημειωθεί σήμερα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Όπως έγραψε και χθες η «Ε», η Περιφέρεια Θεσσαλίας την Τετάρτη δεν έριξε αλάτι, διότι δεν είχε νόημα, όσο συνεχιζόταν η χιονόπτωση. Από χθες όμως Πέμπτη, αλλά και σήμερα Παρασκευή τα μηχανήματα με το αρμόδιο προσωπικό θα συνεχίσουν τις ρίψεις αλατιού σε όλο το δίκτυο. Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλο το νομό (με ή χωρίς αλυσίδες), με εξαίρεση το κομμάτι Ροδιά Συκαμινέα και Έλαφος-Σκλήθρο, καθώς εκεί υπάρχουν εναλλακτικές οδικές αρτηρίες.

Οι διευθυντές των αρμόδιων υπηρεσιών, με αφορμή τις «παράλογες απαιτήσεις κάποιων συμπολιτών μας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν γιατί ο δρόμος για το χωριό τους δεν ήταν ανοικτός ή γιατί δεν έπεσε αρκετό αλάτι σε κάποια σημεία ή ακόμη γιατί δεν απομακρύνθηκαν ακινητοποιημένα από τον χιονιά οχήματα που αποτελούσαν κίνδυνο για τα διερχόμενα», υποστήριξαν στην «Ε» ότι «οι 18 μόνιμοι υπάλληλοι του Τμήματος Μηχανικού Εξοπλισμού της Περιφέρειας μαζί με τους δεκάδες χειριστές μηχανημάτων έργου και εκχιονιστικών, έχοντας την υποστήριξη ιδιοκτητών μηχανημάτων (ιδιωτών) χρειάστηκε να δουλέψουν από 16 ως και 20 ώρες το 24ωρο για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που δημιούργησε το βαρύ κύμα του χιονιά. Υπήρχαν υπάλληλοι, οι οποίοι το βράδυ στο αμαξοστάσιο της Περιφέρειας, χτυπούσαν με φτυάρια και λοστούς το αλάτι για να μην παγώσει και μόλις ξημέρωνε, ξεκινούσαν με τα φορτηγά για να το ρίξουν στο οδικό δίκτυο. Υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις που αποδεικνύουν το φιλότιμο αυτό των ανθρώπων, αλλά δεν χρειάζεται να τις δημοσιοποιήσουμε, γιατί νιώθουμε ότι κάναμε το καθήκον μας» κατέληξε υπάλληλος της Περιφέρειας.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, μετά από τόσες μέρες στους δρόμους εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς -κυρίως σήμερα- να συνεχίσουν να οδηγούν προσεχτικά, γιατί όσο υπήρχε χιόνι δινόταν και η απαιτούμενη προσοχή. Ο παγετός όμως δεν φαίνεται και αν το αντιληφθεί κάποιος αργά, τότε τα περιθώρια σωστής αντίδρασης θα είναι περιορισμένα.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κεντρικό μηχανισμό να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του, να συντηρήσει τα μηχανήματα, που επίσης δοκιμάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες και να ξεκουραστεί, ώστε να επανέλθει δριμύτερος από βδομάδα, οπότε και προβλέπεται νέο κύμα κακοκαιρίας, έστω και στα ημιορεινά.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass