Aνοιξε θέμα ...ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

* ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ * ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2024 7:20

ΑΘΗΝΑ
Σε περίοδο ισχυρών αναταράξεων εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ λίγες μόνο ημέρες μετά από τις ευρωεκλογές.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του προς το Πολιτικό Συμβούλιο χθες το πρωί έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας, ενώ ακολούθησε ο Νίκος Παπανδρέου, πρώτος σε σταυρούς ευρωβουλευτής, που όμως δεν προτιμήθηκε από την ηγεσία για επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ, ως είθισται.
Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε με διαρροή στον κ. Κωνσταντινόπουλο παραπέμποντας στις καταστατικές διαδικασίες και σχολιάζοντας αιχμηρά πως η παράταξη δεν θα μπει σε διαδικασία εσωστρέφειας.
Πολύ γρήγορα, τα στρατόπεδα άρχισαν να συγκροτούνται, με τον Παύλο Γερουλάνο να χαρακτηρίζει «καλοδεχούμενη» την πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, τον Απόστολο Πάνα να την χαιρετίζει ως μία επιστολή που εκφράζει αυθεντική αγωνία, τον Μιχάλη Κατρίνη να δηλώνει ότι δεν είναι κανένας στο απυρόβλητο και πως πρέπει να γίνει άμεσα ανοιχτή πολιτική συζήτηση χωρίς ανθρωποφαγία και τον Παύλο Χρηστίδη να θυμίζει ότι αυτό το περίφημο “restart” της επιστολής, εκείνος το ζητάει από το 2021.
Ποιοι όμως είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την ηγεσία, στον βαθμό που θα δρομολογηθούν τέτοιες εξελίξεις και δε θα πάρουν παράταση ως το 2025, οπότε ορίζει το καταστατικό και επιθυμεί η ηγεσία;
Πολύ σοβαρά το σκέφτεται ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ένα όνομα που ακούγεται από καιρό για την ηγεσία του κόμματος, χαίρει της εκτίμησης μεγάλου μέρους του κόμματος ως πρώην γραμματέας και αποδεδειγμένα «ιδρώνει τη φανέλα». Κοινό τόπο αποτελεί ότι για την ηγεσία του κόμματος θα ενδιαφερόταν και ο Παύλος Γερουλάνος, που ήδη απάντησε πρώτος στην προσπάθεια στοχοποίησης των βουλευτών του Λεκανοπεδίου για το κακό αποτέλεσμα στις ευρωκάλπες.«Έτοιμος για όλα» δείχνει να είναι και ο Παύλος Χρηστίδης, ένας ιδιαίτερα αγαπητός βουλευτής, και καλός γνώστης της επικοινωνίας του κόμματος, ως πρώην εκπρόσωπος Τύπου.
Ένας παράγοντας όμως, που θα κρίνει εν πολλοίς τις εξελίξεις και πιθανότατα θα αλλάξει τα δεδομένα, είναι η στάση που θα κρατήσει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Δεν είναι λίγοι όσοι τον έχουν προσεγγίσει, υποστηρίζοντας ότι στο πρόσωπό του ενσαρκώνεται η δυνατότητα συμπόρευσης των κομμάτων του χώρου και πως έχει το πολιτικό κεφάλαιο να βγει μπροστά.
Δέχεται μάλιστα εισηγήσεις να το κάνει τώρα, προκειμένου να μη χαθεί το μομέντουμ, κυρίως όμως γιατί τώρα προέχει η παράταξη. Ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του και μελετά προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του, παρατηρώντας προσεκτικά τη στάση των λεγόμενων «δελφίνων». Τις επόμενες μέρες όμως, αναμένεται να τοποθετηθεί και εκείνος ανοιχτά, όταν η συζήτηση θα έχει ξεκινήσει επίσημα και δε θα μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass