Στήριξη αγροτών για οφειλές σε τράπεζες

Δημοσίευση: 21 Νοε 2023 8:50

«Οι αγρότες και οι μεταπωλητές είναι οι νέοι υπερχρεωμένοι καταναλωτές» υποστηρίζει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) και εκφράζει έμπρακτα τη στήριξή της με συμβουλευτική στις εξωδικαστικές ρυθμίσεις οφειλών τους, προς τα πιστωτικά ιδρύματα. 

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα στη ρύθμιση των οφειλών τους, να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Online φόρμα υποβολής αιτήματος: https://eeke.gr/activities-of-e-e-k-e-2/rithmisi-ofilon/ [1] στο e-mail: info@eeke.gr και στο τηλέφωνο 210-881.7730».
Επίσης, καταγγέλλει τα εξής: «Το κύμα της ακρίβειας αποδεδειγμένα πλέον επηρέασε τόσο καταναλωτές όσο και προμηθευτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση που διαχειρίστηκε η ΕΕΚΕ με υπερχρεωμένο αγρότη και μεταπωλητή σε λαϊκή αγορά.
Συγκεκριμένα, αγρότης που μεταπωλούσε τα προϊόντα του σε λαϊκή αγορά της περιφέρειας, αντιμετώπισε δραματική πτώση των εσόδων του από το 2019, με συνέπεια να καταγγελθούν οι οφειλές στην πιστωτική του κάρτα και το καταναλωτικό του δάνειο σε 2 διαφορετικές τράπεζες.
Γκρίζο σημείο στην προσπάθεια εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών της ΕΕΚΕ αποτέλεσε για πολλοστή φορά:
Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός του δανειολήπτη και η πολύμηνη διαδικασία -8 μήνες- διαπραγμάτευσης με τα πιστωτικά ιδρύματα.
Η ΕΕΚΕ στήριξε τον καταναλωτή σε όλες τις διαδικασίες ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και διαδικασιών, με την εκπαίδευσή του στη δημιουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την καταχώρηση των προσωπικών δεδομένων και την ηλεκτρονική αποπληρωμή των οφειλών. Εντέλει η διαπραγμάτευση για τις οφειλές του κατέληξε ως εξής:
Τράπεζα A: Διαγραφή ποσοστού 80% της συνολικής οφειλής. Τράπεζα Β: Ρύθμιση οφειλής, χωρίς προκαταβολή με μηνιαία δόση 110€».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass