Ηταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας

Δήλωσε ο Τσίπρας μετά από συνάντηση με μηχανοδηγούς - Ευχαριστήρια Μητσοτάκη για τη συμπαράσταση από όλο τον κόσμο - Συλλυπητήρια Σταϊνμάιερ στην ΠτΔ - Εδωσε αίμα ο πρέσβης του Ισραήλ

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2023 8:05

ΑΘΗΝΑ
Κοντά στους εργαζόμενους του ΟΣΕ που θρηνούν τις δικές τους ανθρώπινες απώλειες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το πρωί το αμαξοστάσιο στου Ρέντη και μίλησε με εργαζόμενους, μηχανοδηγούς και τεχνίτες των σιδηροδρόμων για τα όσα συνέβησαν στα Τέμπη.
«Ήρθα σήμερα να συναντήσω τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής εδώ στο αμαξοστάσιο στου Ρέντη. Ήρθα πρώτα απ’ όλα να συμπαρασταθώ στο πένθος τους, για τους συναδέλφους τους που έχασαν άδικα. Και να συμμεριστώ όμως την αγωνία τους όλη η αλήθεια να βγει στο φως. Να μη μείνει τίποτα κρυμμένο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε για τις καταγγελίες που είχαν γίνει από τους εργαζόμενους και δεν εισακούστηκαν.
«Είναι γεγονός ότι αυτό που αντίκρισα, αυτό που μου είπανε είναι πως είχαν κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να αναδείξουν το πρόβλημα. Μου περιέγραψαν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας, τα αίτια της οποίας καμία σκοπιμότητα δεν μπορεί να κρύψει». Όσον αφορά το θέμα των ευθυνών δεν θέλησε ούτε σήμερα να μιλήσει γι’ αυτές ωστόσο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρέπει καμία ευθύνη να μείνει στο σκοτάδι. «Τούτη την ώρα του πένθους εγώ μονάχα ένα έχω να πω. Οφείλουμε στους ανθρώπους που άδικα χάσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να μη μείνει τίποτα και κανένας στο σκοτάδι. Τίποτα και κανένας να μην ξεχαστεί. Καμία ευθύνη να μην κρυφτεί. Μόνο έτσι θα έχουμε κάνει το χρέος μας ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ μια τραγωδία σαν αυτή».


Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
«Θα ήθελα και από το βήμα αυτό να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που μας έχει συγκλονίσει όλους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας, η μέριμνά μας σταθερά βρίσκονται στους οικείους των θυμάτων και των αγνοουμένων και στους τραυματίες. Όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Δεκάδες ανθρώπινα δράματα, πόνος, αβάσταχτος πόνος, εικόνες που συνθλίβουν την καρδιά και την ψυχή όλων μας. Τα λόγια είναι ανεπαρκή, είναι φτωχά, είναι λίγα για να εκφράσουν αυτό που συνέβη και κυρίως αυτό που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα σε όσους βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας».
Υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων και ταυτόχρονα θέλουν να αποδώσουν τα εύσημα στους διασώστες, σε όλους τους ανθρώπους που σε μια τόσο δύσκολη και ψυχικά επώδυνη αποστολή έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους. Για άλλη μια φορά επιτέλεσαν και επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους, τόνισε.
Αναφέρθηκε στην κήρυξη τριήμερου πένθους και επανέλαβε ότι η κηδεία των θυμάτων θα γίνει δημοσία δαπάνη. Επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος ο πρωθυπουργός ενημερωνόταν συνεχώς για την τραγωδία και μετέβη χθες στο σημείο όπου είδε από κοντά την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Λάρισας, όπου συνομίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων, με το ιατρικό προσωπικό και ενημερώθηκε για την πορεία ταυτοποίησης των θυμάτων και αντιμετώπισης των περιστατικών.
Επεσήμανε επίσης ότι ο μεταβατικός υπουργός κ. Γεραπετρίτης θα προχωρήσει αμέσως στη σύσταση ανεξάρτητης υπερκομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος αλλά και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων.


ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Την τραγωδία στα Τέμπη σχολίασε μέσω ανακοίνωσης το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «η σκέψη όλων, αυτή τη στιγμή, είναι στις οικογένειες των θυμάτων που θρηνούν», ενώ σημειώνει μεταξύ άλλων πως «οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει».
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: Η πατρίδα μας βιώνει από το βράδυ της Τρίτης μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη όλων μας, αυτή τη στιγμή, είναι στις οικογένειες των θυμάτων που θρηνούν, στους τραυματίες κι όσους ακόμα αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Πλανάται όμως κι ένα τεράστιο «γιατί», όταν υπάρχουν οι τεχνολογικές ασφαλιστικές δικλείδες για την πρόληψη και την αποτροπή τέτοιων μοιραίων συμβάντων, να κρέμονται ανθρώπινες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι. Αυτές οι ώρες είναι ώρες πένθους και οδύνης. Οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει.
Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης να μεταθέτει για ακόμη μία φορά τις κυβερνητικές ευθύνες στις διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του Υπουργού του, όπως επιχείρησε με τη χθεσινή του δήλωση.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑΙΝΜΑΙΕΡ
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό.

 

Μητσοτάκης: Μας ενθαρρύνουν τα μηνύματα της παγκόσμιας κοινότητας

Ανάρτηση στην οποία ευχαριστεί για τα μηνύματα συμπαράστασης μετά την τραγωδία στα Τέμπη έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εν μέσω της τρομερής οδύνης και της απώλειας ζωών στα Τέμπη, μας ενθαρρύνουν τα μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης από όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε όλους όσοι μας προσέγγισαν κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής», έγραψε ο πρωθυπουργός, στα αγγλικά, στην ανάρτησή του. Ευχαριστούμε για τα μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο, για την τραγωδία στα Τέμπη.

 

Εδωσε αίμα ο πρέσβης του Ισραήλ  

Αίμα για τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έδωσε χθες ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Νόαμ Κατς, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα: «Σήμερα ανταποκρίθηκα σε έκκληση για αιμοδοσία για τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε».
Μάλιστα η ανάρτηση συνοδεύεται και από σχετική φωτογραφία με νοσηλεύτρια να παίρνει αίμα από το αριστερό χέρι του κ. Κατς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass