Μνημόσυνο στους ναούς για τους νεκρούς

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας με απόφαση της Ιεράς Συνόδου - «Θερμή» ανακοίνωση Πυροσβεστικής, «κρύα» από ΟΣΕ - Ο Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση της οικογένειας των δίδυμων κοριτσιών από την Καλαμπάκα

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2023 7:55

ΑΘΗΝΑ
H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να τελέσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, σε όλους τους ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετέχουσα στη θλίψη και την οδύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής της Ορθοδοξίας, όρισε ότι θα τελεσθεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Προς τον σκοπό αυτό, απέστειλε ήδη σχετικό εγκύκλιο σημείωμα προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα τελέσουν το ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση των θυμάτων στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, όπου θα τελεσθεί η Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΣΕ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
Εξάλλου, σπαρακτική είναι η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Οι άντρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ κατέβαλαν ακόμη μια φορά υπεράνθρωπες προσπάθειες στο σκηνικό του τρόμου στα Τέμπη, απεγκλωβίζοντας ζωντανούς και νεκρούς επιβάτες.
Στον επίσημο λογαριασμό του Σώματος στο Twitter ανέβηκε μια συγκινητική ανάρτηση, η οποία αποτυπώνει τα συναισθήματα των πυροσβεστών που βρέθηκαν μπροστά σε πρωτοφανείς συνθήκες στα Τέμπη.
«Μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής
Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη
Δυνατοί μπροστά στο καθήκον
Συνεχίζουμε…»

 

Ο ΟΣΕ
Ο ΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, σχεδόν δύο μέρες μετά την τραγωδία.
Η ανακοίνωση του ΟΣΕ καλύπτει πέντε γραμμές, με την οποία εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τονίζει πως το μεγαλύτερο μέλημα είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη.
Σε αυτές τις γραμμές του ΟΣΕ δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής για όσα δεν έχουν γίνει και θα μπορούσαν να αποτρέψουν το πρωτοφανές δυστύχημα στα Τέμπη. Η ανακοίνωση του ΟΣΕ αναφέρει: «Σε μια στιγμή βαθιάς οδύνης για το χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας είναι δύσκολο κανείς να βρει λόγια.
Συλλυπητήρια σε όλους τους γονείς τους συζύγους, τους συγγενείς, τους συντρόφους τους φίλους.
Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία.
Πλέον το ελάχιστο που οφείλουμε, είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη.
Το πρώτο μέλημα όλων ήταν να διαχειριστούμε το τραγικό συμβάν στο πεδίο».

 

ΑΝΕΛΑΒΕ ΘΥΜΑΤΑ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ
Την υποστήριξη της κατηγορίας στο τραγικό δυστύχημα της συγκρούσεως των δύο τρένων στα Τέμπη ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας, όπως έκανε γνωστό μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος, «έχω αναλάβει τις δύο οικογένειες από το Καστράκι με τα δίδυμα κοριτσάκια και την ξαδέλφη τους, έχω όμως βολιδοσκοπηθεί να αναλάβω τουλάχιστον άλλους δέκα ανθρώπους».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου, «η εντολή, την οποίαν λάβαμε, είναι εκτός του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, να μηνύσουμε και να ενάγουμε τόσο διοικητικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, όσο και τους τυχόν πολιτικούς, οι οποίοι είτε με άμεσο δόλο, είτε με ενδεχόμενο δόλο, είτε με εγκληματική αμέλεια συνετέλεσαν στο να χαθούν αυτές οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν ακόμη περισσότερες, ορισμένες εκ των οποίων με ακρωτηριασμό».
Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του αναφέρει: Ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξιος Κούγιας, ανέλαβε την υποστήριξη της κατηγορίας στο τραγικό δυστύχημα της συγκρούσεως των δύο τρένων στον Ευαγγελισμό του νομού Λαρίσης.
Τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξη Κούγια, και την συνεργάτιδά του κα Χριστίνα Μητρονάτσιου επέλεξαν οι τραγικοί γονείς, τα αδέλφια και οι παππούδες των δύο διδύμων κοριτσιών και της πρώτης εξαδέλφης τους, οι οποίοι, όπως σήμερα ενημερωθήκαμε, εξαϋλώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των δύο τρένων.
Η εντολή, την οποίαν λάβαμε, είναι εκτός του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, να μηνύσουμε και να ενάγουμε τόσο διοικητικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, όσο και τους τυχόν πολιτικούς, οι οποίοι είτε με άμεσο δόλο, είτε με ενδεχόμενο δόλο, είτε με εγκληματική αμέλεια συνετέλεσαν στο να χαθούν αυτές οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν ακόμη περισσότερες, ορισμένες εκ των οποίων με ακρωτηριασμό.
Το δικηγορικό μας γραφείο έχει δεχθεί προσκλήσεις να αναλάβει τη νόμιμη εκπροσώπηση και πολλών άλλων συγγενών άλλων θυμάτων, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις θυμάτων από την Κρήτη, αλλά ακόμη επισήμως δεν έχουμε λάβει τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass