Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2023 7:30

Πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί κλώτσησε γάτα

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ 64ΧΡΟΝΟΣ

ΑΘΗΝΑ
Ελεύθερος αφέθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακοποίηση ζώου, ο 64χρονος που συνελήφθη επειδή κλώτσησε μία αδέσποτη γάτα.

Το Δικαστήριο ανέλαβε την εκδίκαση της υπόθεσης και ήρε την κράτησή του. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι επιχείρησε να χαϊδέψει την γάτα αλλά εκείνη τον γρατζούνισε οπότε αντέδρασε ενστικτωδώς. Περαστικοί αντιλήφθηκαν το συμβάν και ενημέρωσαν την ‘Αμεση Δράση για να ακολουθήσει η σύλληψή του με την αυτόφωρη διαδικασία. Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την εις βάρος του δικογραφία τού επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

 

Δεν καταβλήθηκαν αναπηρικά επιδόματα

ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

ΑΘΗΝΑ
Σε τεχνικό πρόβλημα της ΗΔΙΚΑ οφείλονται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν χθες στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων, διευκρινίζει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σε ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια ερωτημάτων δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων, ο ΟΠΕΚΑ αποσαφηνίζει τα εξής:
«Κατά την τακτική μηνιαία καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων, παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις διαφοροποιημένες καταβολές, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, που εξυπηρετεί τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής του τρέχοντος μήνα Φεβρουαρίου, σε ορισμένους δικαιούχους σημειώθηκαν αναντιστοιχίες ανάμεσα στο δικαιούμενο και στο καταβαλλόμενο ποσό των επιδομάτων.
Ο ΟΠΕΚΑ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία αυτή.
Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος το συντομότερο δυνατόν.
Η απόδοση των ορθών ποσών στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχων θα λάβει χώρα με έκτακτη καταβολή, για την οποία οι πολίτες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση».

 

Αναστάτωση από φωτιά σε τρένο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναστάτωση υπήρξε σε βαγόνι τρένου στη Θεσσαλονίκη όταν ξέσπασε φωτιά μετά από βραχυκύκλωμα. Όλα συνέβησαν στις 10:42 το πρωί της Παρασκευής όταν ένα βραχυκύκλωμα που δημιουργήθηκε σε καλώδια του συρμού, δημιούργησε μία μικρή εστία πυρκαγιάς. Άμεσα οι εργαζόμενοι στην αμαξοστοιχία κατέσβησαν τη φωτιά, προτού αφιχθούν στο σημείο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αμαξοστοιχία της Hellenic Train λίγο έξω από την πόλη, σε τρένο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Δράμα – Θεσσαλονίκη και βρισκόταν εν κινήσει, περίπου πέντε χλμ. μακριά από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Στο τρένο επέβαιναν 30 επιβάτες και δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός. Με τη λήξη του περιστατικού, άλλη μηχανή από τη Θεσσαλονίκη μετέβη στο σημείο και το ρυμούλκησε μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

 

Σύλληψη μέλους διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τη σύλληψη 44χρονου, ο οποίος κατηγορείται ως μέλος διεθνούς κυκλώματος που εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες από την Αλβανία και τις διακινούσε στην ελληνική επικράτεια, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., με την ταυτόχρονη κατάσχεση ποσότητας άνω των 27 κιλών κάνναβης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 44χρονος (ημεδαπός) είχε ως ρόλο «την παραλαβή, απόκρυψη και περαιτέρω εμπορία των εξαρτησιογόνων ουσιών στο νομό Θεσσαλονίκης» για λογαριασμό του κυκλώματος. Η ναρκωτική ουσία εντοπίστηκε στο σπίτι του στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- κι ένα καλάσνικοφ με ξιφολόγχη και μία γεμιστήρα με 14 φυσίγγια. Τις έρευνες για τη σύλληψή του διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass