«Κλωτσιά» και στη νομοθεσία έδωσε ο γαιδαράκος της Ζίτσας

ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ * ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΤΕΤΡΟΠΟΔΟ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2022 15:12

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Παρόλο που το γαϊδουράκι της Ζίτσας ήταν ζωντανό μετά την κακοποίησή του, τα τραύματά του κρίθηκαν τόσο σοβαρά από τους γιατρούς που αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ευθανασία.


Άλλωστε, όπως είχε κοινοποιήσει ήδη η «Γαϊδουροχώρα», τα κατάγματα σε ιπποειδή έχουν συνήθως κακή πρόγνωση και δυστυχώς το συγκεκριμένο ζώο δεν ήταν τελικά η εξαίρεση.
Έτσι, «το γαϊδουράκι έφυγε για το μακρινό του ταξίδι, με πολύ πόνο», όπως έγραψε η σελίδα Γαϊδούρακια/Άλογα – Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση στο Facebook. Ενώ η Γαϊδουροχώρα- το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι, ένα καταφύγιο για γαϊδουράκια στο Κορωπί μοναδικό στο είδος του, επέστησε την προσοχή μας και στο απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο για τέτοια εγκλήματα.
ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
Ισχυρότερο γίνεται το πλαίσιο για την προστασία των ιπποειδών στην χώρα μας από την 21η Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα κάνει επίσημη «πρεμιέρα» η Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων των Ιπποειδών (ΚΗΒΔΙ), έξι μήνες μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης, την οποία είχε υπογράψει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου.
Οι ιδιοκτήτες των ιπποειδών θα υποχρεούνται να διατηρούν διαρκώς ενημερωμένο αρχείο, στις Κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών στις οποίες ανήκουν.
Ως προς το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των ιπποειδών ως ζώα εργασίας, στις εκτροφές και κατά τη μεταφορά τους σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία (Κανονισμός 1/2005 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) ρυθμίζονται κανόνες για τη μεταφορά ιπποειδών όλων των κατηγοριών συμπεριλαμβανομένων των επιτρεπόμενων διαστημάτων ταξιδιού, ανάπαυσης, ποτίσματος και ταΐσματος, καθώς και της ορθής φόρτωσης και εκφόρτωσης στα εγκεκριμένα μέσα μεταφοράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass