Ελεύθερος ο «γάιδαρος»…

ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΙΤΣΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2022 10:49

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, όμως με περιοριστικούς όρους ,αφέθηκε μετά την απολογία του ο 63χρονος όποιος φέρεται να κακοποίησε βάναυσα ένα γαϊδούρι στα Γραμμενοχώρια Ιωαννίνων.


Στο μεταξύ, την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, προκάλεσε το περιστατικό βασανισμού γαϊδουριού στον Δήμο Ζίτσας, δεδομένου ότι ο συλληφθείς που φέρεται να έχει τελέσει την πράξη είναι τοπικός αντιδήμαρχος.
Ο κ. Βορίδης ζήτησε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία. Παράλληλα, ο υπουργός είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του αντιδημάρχου του.
«Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων», σημείωσε ο υπουργός.
*Αγώνα δίνουν και οι φιλόζωοι για να σωθεί το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε από αντιδήμαρχο στον Δήμο Ζίτσας. Η πρόεδρος της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης ΚΙΔΙΖΩ, Ευαγγελία Κρυστάλλη, δήλωσε ότι αιτήθηκε το γαϊδουράκι να εξεταστεί και από  δικό τους εξειδικευμένο κτηνίατρο των Ιωαννίνων, να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, ώστε με την κατάλληλη φροντίδα να γίνει προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή.
Το αίτημά της έγινε δεκτό, με τη σύμφωνη γνώμη και του 63χρονου ιδιοκτήτη του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass