Σύντομες Ειδήσεις από την Ελλάδα

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2021 11:08

Υπέρ άρσης ασυλίας για Μπογδάνο

ΑΘΗΝΑ
Ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, αποφάσισε την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, κρίνοντας ότι η υπόθεση δεν έχει σχέση με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.


Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.
Η υπόθεση αφορά σχόλια που είχε κάνει το 2019 ο Κων. Μπογδάνος για την Θωμαρίτα Καλδάρα που είχε διατελέσει γραμματέας του υφυπουργού των Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη.
Η κυρία Καλδάρα είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου τότε, βουλευτή τώρα.

 

Παράταση ενός έτους για πληρωμή εισφοράς αγροτών

ΑΘΗΝΑ
Παρατείνεται για ένα χρόνο η αποπληρωμή της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς για το έτος 2020, για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους.
Η προθεσμία εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 κατόπιν συνεργασίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, κι ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

 

Πήρε για ενθύμιο το φιαλίδιο του εμβολίου της

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελεύθερη, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε η ηλικιωμένη που είχε συλληφθεί κατηγορούμενη ότι αφαίρεσε φιαλίδιο εμβολίου της Pfizer από το Κέντρο Υγείας του Ευόσμου.
Μετά τη σύλληψή της από αστυνομικούς και τον σχηματισμό δικογραφίας για κλοπή, επρόκειτο να οδηγηθεί με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, αλλά επικαλούμενη πρόβλημα υγείας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σε αυτές τις συνθήκες, ο εισαγγελέας αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη.
Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, όποτε θα αποφασιστεί η ποινική της μεταχείριση. Προανακριτικά, η 81 ετών γυναίκα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τον εμβολιασμό πήρε μαζί της το φιαλίδιο για να το κρατήσει ως ενθύμιο.

 

Συνελήφθη με δυόμισι κιλά ηρωίνης

ΠΑΤΡΑ
Περισσότερα από δυόμισι κιλά ηρωίνης βρέθηκαν στην κατοχή ενός άνδρα, ο οποίος συνελήφθη στο Αντίρριο από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας Πατρών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αστυνομικοί της Δίωξης, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, εντόπισαν χθες το απόγευμα τον άνδρα, στο Αντίρριο, την στιγμή που οδηγούσε αυτοκίνητο. Στον έλεγχο που ακολούθησε, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του συλληφθέντα μια συσκευασία, που περιείχε 204 γραμμάρια ηρωίνης.
Στην συνέχεια οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του άνδρα, σε περιοχή της Φωκίδας, όπου βρήκαν τρεις συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν δύο κιλά και 402 γραμμάρια ηρωίνης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass