Υπογραφές για την επένδυση στο Ελληνικό

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ *ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝΩΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2021 9:00

ΑΘΗΝΑ
Με τον πλέον επίσημο τρόπο ξεκινά το πιο εμβληματικό έργο στη χώρα, η επένδυση στο Ελληνικό.
Το ΤΑΙΠΕΔ και η HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development, υπέγραψαν το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μεταβίβασης Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.».


Τη μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» υπέγραψαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου του Αγίου Κοσμά και, παράλληλα, της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.
Η υπογραφή έγινε παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση. Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Γρηγόρης Δημητριάδης και η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της «Ελληνικό Α.Ε.», Νανά Σπυροπούλου.
Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ και, επιπλέον, παρέλαβε την εγγυητική επιστολή πιστούμενου τιμήματος μέγιστου ποσού 347.191.349 ευρώ.ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε: … Αυτό όμως που είναι πιο σημαντικό για όλους είναι ότι το έργο αυτό θα επηρεάσει τη ζωή όλων. Το πάρκο των τεραστίων διαστάσεων και η πανέμορφη παραλία που θα φτιάξουμε, τα δεκάδες χιλιόμετρα ποδηλατοδιαδρομών και περιπάτου θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα όλων. Η αισθητική των αρχιτεκτονικών τοποσήμων θα καταστήσει τη χώρα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό χάρτη και θα αναβαθμίσει γενικότερα την εικόνα της χώρας διεθνώς.
Η χρήση τεχνολογίας τελευταίας γενιάς θα διευκολύνει τη ζωή όχι μόνο αυτών που θα μένουν στο Ελληνικό ή τα εκατομμύρια που θα το επισκέπτονται αλλά καθώς σταδιακά θα απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα θα επηρεάσει και τη ζωή άλλων. Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και τον τουρισμό θα επηρεάσουν θετικά τη ζωή εκατομμυρίων πέρα από την Αθήνα και πέρα από την Αττική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ
Από την πλευρά του του ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
»…Αποστολή εξετελέσθη. Το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά, το κυριότερο, ο ελληνικός λαός μπορεί να απολαύσει ένα έργο που δεν θα αλλάξει μόνο την Αττική αλλά την Ελλάδα, στο σύνολό της. Πιστεύω ότι το Ελληνικό ως έργο είναι τόσο μεγάλο που θα τραβήξει προς τα εμπρός, ως παράδειγμα, όλη την Ελλάδα, για παρόμοια έργα, ίσως όχι τόσου μεγάλου μεγέθους, και σε άλλες περιοχές της χώρας.
»Για μένα το Ελληνικό είναι έργο που ενώνει και δεν διχάζει τους Έλληνες και θέλω να τονίσω ότι ξεκίνησε με το όραμα του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συνεχίστηκε, με τους όποιους δισταγμούς, από τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και ολοκληρώνεται σήμερα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα έργο που ανήκει σ’ όλους τους Έλληνες και την επιτυχία του θα απολαύσουν όλοι οι Έλληνες».

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: Οι θέσε ις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα φτάσουν τις 70.000.
«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, διότι ξεκινά η υλοποίηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα. Μιας επένδυσης που προβλέπει τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου στην Ευρώπη, με μία πρότυπη αστική ανάπλαση που θα περιλαμβάνει ανοιχτές υποδομές πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού, έρευνας και επιχειρηματικότητας.
»Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development ανοίγει ο δρόμος της κατασκευής του έργου, ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα φτάσουν τις 70.000 σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: …Η σημερινή υπογραφή σφραγίζει την υλοποίηση μιας εμβληματικής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας επένδυσης, η οποία προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ και δημιουργεί την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας με πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη για το ελληνικό δημόσιο, την τοπική και ευρύτερη οικονομία και κοινωνία. Η Αττική τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη.
Οπως έχει ανακοινώσει η Lamda Development, στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης, πράσινης, ψηφιακής πόλης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Ενός νέου χώρου ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περιπάτου, άθλησης, προσβάσιμος σε όλους.
Σε αυτήν την προσπάθεια η Lamda Development θα πρωτοστατήσει, καθώς το Ελληνικό είναι ένα έργο που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.TA 9 ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Lamda Development, τα έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα είναι:
- Ένα μεγάλο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, έκτασης 2.000.000 τ.μ.
- Αθλητικές εγκαταστάσεις
- Το παράκτιο μέτωπο.
- Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το Mall στο Μαρούσι. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
- Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
- Μια Galleria που θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.
Δύο ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη.
Περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.).
- Ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Η ζήτηση για τις κατοικίες που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό ξεπερνά κάθε προσδοκία και γι’ αυτό, όπως τόνισε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μέσα στην πρώτη 5ετία θα προχωρήσει η κατασκευή 1.400 αντί 400 κατοικιών, που είχε αρχικά προβλεφθεί. Πρόκειται για κατοικίες που θα κατασκευαστούν εκεί που βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα απευθύνονται, λόγω χαμηλότερου κόστους, σε περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.
Ενδεικτικά της ζήτησης για κατοικίες στις νέες γειτονιές του Ελληνικού ήταν τα λόγια του κ. Αθανασίου. «Εχουμε πάρει προκαταβολές για τις κατοικίες κι έχουν γίνει και πωλήσεις», ανέφερε από το βήμα της γενικής συνέλευσης.
Το κατασκευαστικό πλάνο για τις νέες γειτονιές που θα δημιουργηθούν στο Ελληνικό προβλέπει την κατασκευή παραθαλάσσιου πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μ. και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ.
Επιπλέον, θα κατασκευαστεί παραθαλάσσιος οικισμός κατοικιών ήπιας δόμησης, δηλαδή μονοκατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών-διαμερισμάτων με μέγιστο ύψος 11 μέτρα. Αυτές οι κατασκευές θα γίνουν σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ., και, τμηματικά, συγκρότημα κατοικιών διαφόρων τύπων (κτίρια ύψους έως 50 μ., διαμερίσματα κ.λπ.), εκτιμώμενης δόμησης περίπου 40.000 τ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass