Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

ΓΣΕΕ: σταματήστε τα ψέματα για τις ομαδικές απολύσεις

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2016 7:19

ΑΘΗΝΑ

Τα ψέματα για τις ομαδικές απολύσεις πρέπει να σταματήσουν, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και «δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγώνες των εργαζομένων συνεχίζονται και θα κορυφωθούν. Τα ψέματα και τα κροκοδείλια δάκρυα τελείωσαν».

Ζητάει δε από την κυβέρνηση «να δηλώσει ανοιχτά ποιος είναι ο σκοπός των σχεδιαζόμενων παράλληλων παρεμβάσεων στις ομαδικές απολύσεις, στην απεργία και στον συνδικαλιστικό νόμο», καθώς και «ποιες επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις σκοπεύουν να εξυπηρετηθούν ή ποιες επενδύσεις με την εγγύηση τριτοκοσμικών όρων εργασίας περιμένουν να γίνουν σε αντάλλαγμα της περαιτέρω μείωσης του επιπέδου προστασίας των εργαζομένων».

«Το υπουργείο Εργασίας γνωρίζει πολύ καλά τις καταγγελίες της ΓΣΕΕ ότι ακόμα και το ήδη υφιστάμενο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις δεν εφαρμόζεται και ότι το κράτος περιορίζεται στον ρόλο απλού θεατή της κλιμακούμενης ανομίας, με συστάσεις στους εργαζόμενους για προσφυγή στα δικαστήρια, όταν επί μήνες μένουν απλήρωτοι και απολύονται χωρίς αποζημίωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΟ ΚΚΕ

Παράλληλα, «την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού στους εργαζόμενους, σχετικά με τις επικείμενες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, η ΕΕ και οι θεσμοί της επιβεβαιώνουν ότι ο αντεργατικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, «με εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ (ΔΕΕ), προτείνεται να γίνει δεκτή η προσφυγή, με την οποία ο όμιλος της τσιμεντοβιομηχανίας “LAFARGE-ΑΓΕΤ” ζητούσε να κριθεί άκυρη η διοικητική απόφαση του τότε υπουργού Εργασίας να μην εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο των “Τσιμέντων Χαλκίδας”.»

» Το σκεπτικό ήταν ότι η εμπλοκή του υπουργού Εργασίας στη διαδικασία έγκρισης των ομαδικών απολύσεων αντιβαίνει στην κοινοτική νομοθεσία και μάλιστα στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της ΕΕ και τον Αναθεωρημένο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τον οποίο κύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “μετά βαΐων και κλάδων”».

«Αυτή η εισήγηση ανοίγει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αίροντας και τα τελευταία εμπόδια που είχαν απομείνει. Επίσης, αποδεικνύει την τεράστια κοροϊδία της κυβέρνησης, που δηλώνει ότι στα εργασιακά θα νομοθετήσει με βάση τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ και το ευρωπαϊκό δίκαιο, που δήθεν εγγυώνται την προστασία των εργαζομένων» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

«Η ΕΕ, οι θεσμοί και οι νόμοι της υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου κι όσοι ισχυρίζονται, ότι αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων μπορεί να αλλάξει και να βελτιωθεί, κοροϊδεύουν κυνικά και ξεδιάντροπα το λαό» καταλήγει το ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass